Home » Авторски страници, политика

Радев: Прокуратурата девалвира понятията „държавна измяна“ и „нарушение на Конституцията“

2020.01.29 Един коментар
Spread the love

Президентът Румен Радев, на брифинг днес в Габрово:

Снимка: Скрийншот от видео, качена на ФБ страницата на президента

“За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия – „държавна измяна“ и „нарушение на Конституцията“, като ги употреби като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а впоследствие ги мотивира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха.

Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата, както виждате. Тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията, в посока съдебна власт и нейната независимост. Защото от независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България.”

Запис от изявлението на президента – ТУК

.

One Comment »

 • Mariana said:

  Иван Бакалов, e-vestnik.bg:

  “След случая с президента става ясно, че живеем в брутален режим, който посяга на всеки, с демонстративно погазване на законите.
  Подслушват президент – кой съдия подписа това разрешение? Ама ще кажат, че подслушвали били генерал, пък той говорил с президента?… А този генерал не се ли обажда на президента?
  И тук може би трябва да се зададе един въпрос – господа прокурори и полицаи, като чухте в разговора обръщението „Господин президент”, не знаехте ли, че трябва веднага да прекратите записа и да го унищожите? Защото нарушавате конституцията и законите? Те са много ясни по този въпрос, нищо, че Гешев пита Конституционния съд…
  А, ако сте изрязали от записа обръщението „Господин президент”, за да твърдите, че това е „мъж”, който прилича да е президентът, със сигурност сте загазили още повече.”

  https://e-vestnik.bg/31735/zashto-geshev-riskuva-edin-den-da-go-vkarat-v-zatvora-i-drugi-pokray-nego/?fbclid=IwAR0CY_PCrGIQtSwX0eFKB7AGvupNGoNBzMKdR91EDnBpA7ZYyhSGSbszWvw

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.