Home » Авторски страници

Семинар с Тодор Гаджев в ИЕФЕМ – БАН

2019.11.08 Няма коментари
Spread the love

На 19 ноември 2019 г. (вторник), от 17:00 ч. до 18:30 часа местно време, в зала 19 на Института за етнография и фолклористика с Етнографски музей /ИЕФЕМ/ към БАН, ще се проведе семинар с Тодор Гаджев, директор на Института по история на българската емиграция в Северна Америка “Илия Т. Гаджев”.

Темата на първия семинар от проекта “Културно наследство на българските съвременни и исторически мигрантски общности отвъд Европа” е

“Памет и културно наследство в миграция (Ролята на Института по история на българската емиграция в Северна Америка “Илия Тодоров Гаджев” за изучаването на българските мигрантски общности отвъд Европа)”.

По време на семинара с Тодор Гаджев ще се обсъждат същността и дейността на Института “Илия Т. Гаджев”, както и механизмите за съхраняване на паметта на мигрантските общности в чужбина, с акцент към българското културно наследство зад граница.

Повече за Тодор Гаджев – ТУК

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.