Home » Авторски страници, българи зад граница

“Българската култура в слово и визия” – Чикаго, 10 ноември

2019.11.08 Няма коментари
Spread the love

Скъпи приятели, ценители и почитатели на българското слово, фолклор, театрално и изобразително изкуство! Напомняме Ви, че на 10 ноември (неделя), от 14:30 часа, в българския културен център „Магура“, ще бъде представена „Българската култура в слово и визия“.

Ще имате възможност да се срещнете и разговаряте със специалния ни гост от България Румен Леонидов – поет, преводач, журналист и издател, автор на над 10 стихосбирки и други книги, а неговото сп. „Факел“ наистина осветява душите ни с огнено слово и талант – там, където се казват премълчани истини и имат място само големите по дух и сърце. Румен Леонидов е носител на престижни награди в България и чужбина, удостоен е през 2014 г. със званието „Рицар на книгата“.

На тази среща ще бъдат обявени и лауреатите от международния литературен конкурс „Изящното перо ‘2019“, за който 308 български автори, пръснати по всички континенти, изпратиха 796 творби.

Ще научите повече за „Споделена библиотека Магура“ и проекта „За буквите“. Български художници зад граница ще ни зарадват с естетиката на своите картини, които ще можете и да закупите.

Театрална формация „Сцена без граници“, ансамбъл „Хоро“, Български музей в Чикаго, Ангел Колев, Людмила Калоянова, Васил Славов – писатели от Пенсилвания – също ще бъдат част от тази културна изява.

По време на събитието ще има базар-разпродажба на книги от български автори. Събитието ще завърши с коктейл.

Вход – свободен.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И ДУХОВНОСТ ПО СВЕТА

НЕДЕЛЯ – 10 НОЕМВРИ 2019, 14:30 – ЦЕНТЪР “МАГУРА”

 

Салон за българска култура и духовност

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.