Home » Авторски страници, българи зад граница

Пазарната икономика – развитието й 30 години след падането на Берлинската стена

2019.11.13 Няма коментари
Spread the love

16-о издание на Виена Економик Форум отново събира висши представители на икономиката и политиката в австрийската столица

Тази година Виена Економик Форум (Vienna Economic Forum) ще проведе своето 16-о издание на 18 ноември. Престижното събитие отново ще е под мотото „Икономиката среща политиката”, а акцентът е сложен на темата „Пазарна икономика – 30 години от падането на Берлинската стена”.

В програмата на 16-тия Виена Економик Форум, който ще се състои в знаковата за Виена сграда на Новоматик Форум в „сърцето” на австрийската столица, са предвидени две сесии:

Сутрешната дискусия ще е на тема „Виенски диалози за бъдещето 2019” (Vienna Future Dialogue 2019). Въвеждащият доклад ще е на един от най-реномираните политици в Австрия – президента (2004-2016) д-р Хайнц Фишер, следван от българския еврокомисар по иновациите и младежта Мария Габриел.

Втората сесия също обещава да е гореща със своята тема: „Икономиката среща политиката” с акцент „Пазарна икономика 30 години след падането на Берлинската стена”. Основният доклад ще е отново на български политик – Лиляна Павлова – вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка.

Гостите на Виена Економик Форум с особен интерес очакват финалната дискусия, когато ВИП лица споделят свой опит и в разговора се включват още експерти и представители на бизнеса от региона, от Европа и от извъневропейски държави.

Предстоящият висок форум е важна част и едно от ярките събития от календара на политическите събития в австрийската столица. Сред участниците във 16-тия Виена Економик Форум са отново както високопоставени представители на регионалната и европейската политика, така и президенти, изпълнителни директори и ръководители на успешни и добре познати икономически субекти от австрийската, регионалната, европейската и световната икономика. В дискусията ще участват премиери на балканските държави, които са и почетни патрони на Виена Економик Форум.

В рамките на конференцията активни членове и партньори на VEF със съществен принос за развитието на регионалната икономика традиционно се удостояват с „Viennа Economic Forum Annual Award ”. Номиниран нoсител на този престижен приз като “Държава-член на VEF – Кооперационен партньор за 2019 г.” е РС Македония.

Модератор на събитието ще е отново известната журналистка от ZIB 2, ORF д-р Соня Загмайстер-Бранднер.

Vienna Economic Forum, тази българска инициатива на д-р Елена Кирчева по времето на нейния мандат като български посланик в Австрия (2001-2005), се провежда ежегодно през месец ноември във Виена, а в течение на календарната година се организират конференции, форуми и кръгли маси в някоя от 14-те държави- членки на форума под надслов Vienna Economic Talks (Виенски икономически разговори).

 

Vienna Economic Forum

http://www.vienna-economic-forum.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.