Home » Авторски страници

Георги Георгиев от БОЕЦ: Ако се случи нещо с мен, защитете семейството ми

2019.11.05 Един коментар
Spread the love

“С молба за споделяне. И защите семейството ми, ако се случи нещо с мен. Благодаря Ви за всичко…”така започва пост във Фейсбук на лидера на Гражданско движение “БОЕЦ” Георги Георгиев. Ето какво пише Георги:

Снимка: Фейсбук

“ДАДОХ ти дума, Мариелка! Дума за живот. Ти само се дръж и не губи вяра!

Това е съпругата ми Мариелка, познавате я, два пъти управляващата ни мафия се опита да я убие, лишавайки я от лечение. Ще е дълго, но трябва да се знае.

Тя е болна от ХБН в терминален стадий и от три години се борим с болестта, като не сме спирали нито за миг и другата битка, срещу мафията и злото, което ни убива. Повече от една година се борим за трансплантация в чужбина, аз съм донорът и накрая успяхме. Намерихме клиника в Гренобъл, Франция, която се реши да извърши изследванията и операцията. В момента, в който клиниката даде своето съгласие, знаех, че мафията ще направи всичко възможно да осуети нашето пътуване и за пореден път да се опитат да убият съпругата ми, защото не ни остава много. И го казах публично в ефира на предаването на Люба Кулезич. Знам как действа мафията, знам, че са способни и на убийства, за да ни унищожат, за да ни смачкат. А ударите са заради дейността ни в Сдружение “БОЕЦ”, което се превърна в символ на съпротивата срещу мафията. Десетките внесени от нас сигнали за корупция, десетки акции и инициираните от нас протести срещу срамния избор и назначение на Гешев за главен прокурор.

Преследват ни, нас, свободните и непримиримите, като престъпници в собствената ни държава, а истинските престъпници са на върха на държавата. Още след сигнала на “БОЕЦ” срещу Цветанов за #АпартаментГейт и делата на “БОЕЦ” срещу участието на Пеевски в евроизборите, ударите станаха ежедневие. Вчера ми връчиха 59-тата призовка само за тази година. През юни ни изпратиха банда мутри, които в продължение на три дни издевателстваха и тормозиха мен и жена ми, а полицията стоеше и гледаше безучастно, въпреки подадените от нас сигнали. Защитих съпругата и себе си от мутрите. И пак ще го направя, ако се наложи, защото свободата, приятели, е в силата да отстояваш Правдата и Истината! И вместо на мутрите, на мен ми бяха повдигнати обвинения и образувани две дела! Наложиха ми мярка за неотклонение – забрана за напускане на страната и местоживеене, за да не можем да заминем в чужбина и да направим трансплантацията. Това е целта им. Издадено бе и полицейско разпореждане за принудителна криминалистична регистрация. Отказах и не се явих. Не съм криминал, не е честно и не им позволих. И не отстъпих. Адвокат Николай Хаджигенов пое защитата ми (благодаря, Николай) по наказателното дело и поиска отмяна на мярката, за да можем да заминем. Вместо това днес разбирам, че прокуратурата е ЗАЛИЧИЛА моя адвокат от делото и ми е назначила служебен адвокат, който те са си избрали, без да бъда уведомен и без моето съгласие. Така действа мафията. Адвокат Камен Добрев от “БОЕЦ” пое защитата ми по другото дело. Благодаря, Камене, боецо!

Знам, че не можете да ме разберете. Дори не можете да си го представите. Защото не познавам други, които да са минали през това по този начин. Всеки ден призовки, разпити, запори, ревизии, удари, заплахи. Дори по 4 призовки на ден. Всеки ден. Това е кочината, в която превърнаха държавата ни. Посегнаха и на децата ни. Патрулките са пред дома ми, униформените – пред вратата ни. Всеки ден чакаш да те приберат. При всяко заминаване се сбогуваш, като за последно. Оставяш всички документи, взимаш само личната карта и тръгваш. Сбогуваш се без думи, всичко е изречено десетки пъти. И най-важното, въпреки всичко, не сме спирали битката срещу мафията на Буда, Пеевски, Цацаров, Гешев и бандата им нито за секунда! И през всичко това минава цялото семейство, жената, децата, близките. Те са тези, които плащат цената.

ОСТАВАТ ни шест дни до заминаването за Гренобъл. Знам, че ще опитат да ме спрат по всякакъв начин. Защото ни управляват изроди без съвест и морал. Трябва да издържим тези шест дни и да излезем от страната и стигнем до клиниката живи и здрави. И ще направя всичко необходимо. Представяте ли си колко ги е страх от нас и какви изроди ни управляват, щом са стигнали до там да искат да спрат трансплантацията и да убият съпругата ми, за да спрат и смачкат мен.

Благодаря на моите съратници в “БОЕЦ”! Респект, бойци, знам, че каквото и да се случи, ще продължите битката! Благодаря и на всички приятели, съмишленици и близки, които са до нас през всичките тези години и битки!

Благодаря и на всички свободни медии, които даваха гласност на битките на “БОЕЦ”! На Luba Kulezich, на Атанас Чобанов, Asso Giordany и Димитър Стоянов от Биволъ, на Katia Ilieva и Огнян Стефанов от Frognews.bg, na Petia Vladimirova, на Stoyan Tonchev, на Мирослав Иванов, на Златина Петкова и на много други, които отстояват Истината!

Не молим за помощ. Не е ние, Вие имате нужда от помощ и правим всичко по силите си, за да дадем кураж на обезверените и да разобличаваме престъпниците, които превърнаха държавата ни в убиец и територия на мутрите. И сами плащаме цената за това. И вярвам, че си струва и успяваме.

Моля Ви за друго, да дадете гласност на това, да разпространите, да споделите. Да стигне до всеки. Искам да се знае, че в тази държава мафията убива. Искам да се знае и, че в тази държава гражданите са по-силни от мафията. Да се знае, че когато се пребориш със страха, когато имаш чиста кауза, няма какво да те спре! Повярвайте в собствената си сила като граждани! Научете се отново да се борите, да искате, да мечтаете! И никога не се отказвайте!

Моля Ви и за още нещо. Ако се случи нещо с мен, защитете семейството ми. Бойци са ми те. Те плащаха цената на моите битки. Докато аз обикалям страната, правя комитети на “БОЕЦ”, дигаме протести и се боря с вятърни мелници, Мариелка се грижи за децата и те за нея. Сами са и никога не се оплакаха или огънаха. Тя е ценната, тя е всичкото ми.

Дадох ти дума, Мариелка! Дума за живот.

Продължаваме.”

.

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.