Home » Авторски страници

Ако Гешев може да заплашва член на ВСС, какво остава за обикновените хора

2019.11.15 Няма коментари
Spread the love

“Атанаска Дишева, която гласува “против” единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев, а и първия път на 24 октомври, обясни пред журналисти ситуацията, при която преди гласуването е била заплашена от Гешев в коридора на Висшия съдебен съвет. Тя обясни, че в почивката е излязла в коридора и била последвана от главния прокурор Сотир Цацаров. “Г-н Цацаров тръгна с мен като настояваше да ми каже, че се бъркам в представите или вижданията си за това колко е чист и бял г-н Панов или нещо такова. Нито съм заявявала подобно нещо пред него, нито в публичен разговор, но той държеше да ми го каже. Това беше в интервала от време, докато се опитах да се кача в кабинета си”, разказа Дишева, която е член на съдийската колегия на ВСС. “Гешев излезе от кабинета, в който вероятно е гледал дебата, а г-н Цацаров говори с мен в коридора… Гешев застана с две ръце над Цацаров и Чолаков (показва поза, подобна на прегръщане през раменете – бел. ред.), а аз бях на около метър срещу тях. Цацаров и Чолаков не казаха нищо по повод репликата му”, обясни Дишева.” – из публикация на “Дневник”.

Атанаска Дишева по време на вчерашното заседание на ВСС. Снимка: Стопкадър от ТВ екран

—————————————————————————–

След като бъдещият главен прокурор си позволява да заплашва член на ВСС и съдия с безупречна репутация, сетете се какво може да направи с Вас, обикновените хора!

Иван Гешев бе избран, защото няма скрупули и спирачки да нарушава закон и морал, а ние не се противопоставихме в нужното количество на този избор.

Сега не се чудете защо финансовия министър няма образувано наказателно производство, че раздавал повече субсидии и нарушил с това два закона; нито, че прокуратурата мълчи, че той живее в чуждо жилище без наем; но пък Недялко Йорданов е преследван от същата тази прокуратура, защото си позволил да защити във Фейсбук сина си Асен Йорданов от Биволъ, когато Гешев даваше пресконференции, че той е изнесъл данни на 5 милиона българи.

Нали се сещате, че няма да има отговорност и за “гьола” за 27 милиона, за който Генка Шикерова и Антикорупционния фонд пуснаха материал?

И за къщите за тъщи няма да има!

Нали не забравихте, откъде почнах този коментар?!

Бъдещият главен прокурор заплаши публично съдия, който не гласува за избора му!

Да живей независимата съдебна система!

Всеки юрист оттук нататък, който замълчи за това, е съучастник в овладяването на независимостта на съдебната система от една котерия, която трябва да изгоним!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.