Home » Авторски страници, история, политика

Петиция до БГ държавниците във връзка с 1-ви ноември

2019.10.21 Няма коментари
Spread the love

Будители за пореден път подготвят внасяне в парламента на петиция, с искане, по думите на инициаторите, от над 50 организации, спешно да се вземат мерки за премахване на лъжите в българската история и нейното ревизиране. Освен до председателя на Народното събрание, всички парламентарно представени политически сили и Комисията по култура в НС, петицията е адресирана и до президента, премиера, министъра на образованието и министъра на културата на Р. България. Ще бъде организирано и събитие в София, в навечерието на Деня на будителите. Повече по темата – вж. по-долу.

———————————————————————————-

По време на събитието, на 30 октомври във Военния клуб, ще бъдат представени генетичните изследвания на инж. физик Евгени Делев, управител на Българския генетичен проект към американската лаборатория «Фемили Три ДНА». За момента проектът е с най-голям брой изследвани от генетична гледна точка българи, а генетиците са установили, че българите са народ с много по-древен произход от това, което четем в учебниците по история. Тези изследвания изключват всички други хипотези за нашия произход и създават предпоставки нашата история да бъде изцяло ревизирана и пренаписана.

Генетиката като точна наука показва на всеки индивид поотделно и на всеки род, техния произход, местоживеене и миграционен път, назад във времето на техните прародители.

Този проект доказва, че българският род е местното население на Балканите, а не номадско преселение на азиатци.

Инициатори на петицията са инж. физик Делев, изследователят на древната ни история Мила Салахи и журналистката Патриция Кирилова, експерт по защита на българското културно-историческо наследство.

Родолюбивата вечер е под патронажа на Съюза на военно-инвалидните кооперации в България – с председател г-н Борис Николов. Той е координатор на инициативата “ЕДНА ДЕТСКА СЪЛЗА, ЕДНА МОЛИТВА”.

Събитието обединява родолюбивите организации в страната:

Агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION, Исторически парк АД и г-н Ивелин Михайлов, The Magic of bulgarian rose – г-н Цветомир Цонев, Български мотористи “Кан Аспарух”, Сдружение “Велика БОЛГАРИА” с председател Патриция Кирилова, екипът “Руните говорят” и Мила Салахи, Организация на Обединените българи по света с председател г-н Живко Бъчваров.

С подкрепата на: NEW BUILDING PRОPERTY – г-н Петьо Петков, ВАЙДИН СТРОЙ ЕООД – г-н Вайдин Салахи от РС Македония, ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК АД, ТА ИМПЕРИАЛ – г-н Александър Кинов, на които благодарим от сърце.

По традиция ще бъдат отличени с морални награди съвременните Будители за 2019 година.

Линк към петицията – ТУК

 

Сдружение “Велика Болгариа”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.