Home » Авторски страници

Местни избори ‘2019

2019.10.27 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Skafeto.com

Избирателната активност в страната за Местни избори ‘2019 към 10.00 часа местно време е била 10,27 % – съобщи Александър Андреев, говорител на Централната избирателна комисия. Към този час в България са гласували 649 191 души.

Източник: bTV

По избирателни списъци, избирателите в страната са 6 227 901, което едва ли е реално число. Кандидатите за кметове на общини, общински съветници, районни кметове и пр. в тези избори са 36 288. Изборният процес протича нормално.

В София към 10.00 часа местно време избирателната активност е била по-ниска, отколкото в страната. Та е 6.4 % – съобщиха от столичната ОИК.

Снимка: Actualno.com

За тези избори досега в ЦИК са постъпили над 30 жалби и сигнали. Има секции в страната, където на избирателите не се предоставят всички видове бюлетини, като се очаква те да кажат в какви избори искат да участват – за кметове на общини, общински съветници, районни кметове. Това е неправилно – на избирателите трябва да се дават всички бюлетини, с които се гласува, и ако някой избирател иска, може да каже, че не желае да участва в определен вид избор – каза говорителят на ЦИК. 

Снимка: Нова ТВ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.