Home » Авторски страници

Превръща ли се ВСС в бухалка?

2019.09.05 Няма коментари
Spread the love

Дисциплинарен състав към Висшия съдебен съвет, в лицето на Даниела Марчева – председател, Вероника Имова и Боян Магдалинчев – членове, е взел решение да предложи на Съдийската колегия на ВСС да наложи на съдия Методи Лалов дисциплинарно наказание и да го понижи в ранг. Методи Лалов, който е бивш председател на Софийския районен съд, подаде преди повече от месед остава от СРС, но тази оставка още не е гласувана от ВСС. Вместо това има предложение за дисциплинарно наказание и понижаване в ранг.

Факсимиле от последната страница на решението. Източник: Методи Лалов, Фейсбук

Ето какво пише по този повод съдия Методи Лалов:

“След като повече от две години от образуването и след повече от една година след приключване на заседанието по същество, и след многократните ми подсещания да решат делото, както и искания за отвод, Даниела Марчева, Вероника Имова и Боян Магдалинчев показаха за пореден път какво представлява съдебната ни система.

Това решение-недоносче е позор за тези хора, но по-страшното е, че е поредното доказателство за превръщането на Висшия съдебен съвет в бухалка срещу критиците на статуквото и задкулисието. Да бъда “наказан” от такива хора с “понижаване в ранг за срок от една година” и със “забележка” за мен е потвърждение, че вървя по правия път.

Не знам дали ще има възмездие с правни средства срещу такива гадости, но съм убеден, че тези хора слагат огромен кармичен товар върху себе си и близките си, и отплатата ще бъде жестока.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.