Home » Авторски страници

Срещи в София с Нася Кралевска и нейните книги

2019.09.20 Няма коментари
Spread the love

На 26 септември и на 1 октомври т.г. в София ще се състоят срещи с нашата сънародничка, писателката и журналистката Нася Кралевска, която живее в САЩ, и представяния на нейни книги. Едното събитие ще бъде в Клуб „Перото“ в НДК, а другото – на ул. „Веслец“ 26. Повече за тези събития и за самата Кралевска – вижте по-долу.

––––––––––––––––––––––––––-

На 9 септември 2019 г. по книжарниците в България се появи новото издание на книгата на Нася Кралевска „БЕЗ ЗАГЛАВИЕ – Рушители и строители на България“. Книгата е издадена от Издателство „РИВА“.

Книгата вече имаше четири издания на български език и едно на английски, които отдавна са изчерпани, въпреки значителния тираж, в който бяха издадени. Интересът към книгата е толкова голям, защото тя разказва за преживяната от нас самите история, нашите борби, надежди, поражения и победи. Това е книга за битката за превръщане на България в нормална демократична държава.

Представянето на книгата ще се състои на 26 септември 2019 г., от 18.30 часа местно време, в Клуб „Перото“ в НДК, София.

Нася Кралевска-Оуенс. Снимка: Тoshev.blogspot.com

Нася Кралевска е филолог, писател и журналист, живееща в САЩ от 1985 г. Тя е автор на многобройни статии и интервюта. Преподавала е български език в Университета на Делауер. Превела е три романа от немски и английски език. У нас е позната с книгата си „Без заглавие – Рушители и строители на България“ претърпяла четири издания.

В САЩ голям успех има книгата й на английски език „Комунизмът срещу демокрацията“ (Communism vs Democracy), издание на Американския научен център в София, с предговор от професора от Харвардския университет Марк Креймър.  Тази книга се ползва като учебно помагало в редица университети в англоезичния свят. Представена е в Конгресната библиотека във Вашингтон, в Института за международни отношения във Вашингтон, във Филд мюзеум в Чикаго, в Университета Харвард и в други престижни институции.

Лъчезар Тошев

–––––––––––––––––––––

Заповядайте на октомврийското събиране на Дискусионен клуб „Свободна България“, което ще се състои на 1 октомври 2019 г., от 18.30 ч, на ул. „Веслец“ 26 в София. Наш гост-говорител ще бъде НАСЯ КРАЛЕВСКА, която ще представи свои книги.

Нася Кралевска е български писател, публицист и изследовател. Работила е като редактор и преводач. Тя е автор на книгите „БЕЗ ЗАГЛАВИЕ – Рушители и строители на България“ и „Комунизмът срещу демокрацията. България от 1944 до 1997“.

В срещата ще участва и актьорът Руси Чанев, който ще чете части от текстовете.

Ще бъде вълнуващо!

Събитието във ФейсбукТУК

 

Дискусионен клуб „Свободна България“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.