Home » Авторски страници

Кьовеши – Гешев. Разликата

2019.09.21 Няма коментари
Spread the love

В няколко изречения, но достатъчни

Кьовеши е точно обратното на Гешев и Цацаров – независима, принципна и неподкупна. Целеустремена и безкомпромисна. С действията си в Румъния го доказа. Над 870 румънски „големци” има осъдени в Румъния за корупция. Сред тях премиери, депутати, сенатори, кметове, министри, евродепутат и т.н. Над два милиарда са възстановените средства чрез запори на имущество и банкови сметки. Това са резултати от работата на звеното за борба с корупцията, ръководено от Лаура Кьовеши. Няма недосегаеми. Всеки, който е бъркал в кацата с мед, си заминава и плаща за деянията си.

Гешев е точно обратното на Кьовеши – зависим и защитаващ задкулисни интереси. Нито един осъден за корупция, нито един осъден за злоупотреба с обществени и европейски средства! След разкритието на ГД „БОЕЦ“ за 16-те милиарда източено ДДС и публично огласената информация от следовател Бойко Атанасов, стана ясно, че именно Гешев е бил в основата на сключените от прокуратурата „срамни” споразумения с ОПГ-та за източване на ДДС и данъчни измами. 16 милиарда ги няма и осъдени няма. Но имаме 2135 сключени споразумения!

Специализираната прокуратура на Гешев спря и сигнала на „БОЕЦ“ срещу Пеевски, за произхода на средствата, с които той от собственик на стар „Опел“ стана мултимилионер! И отново СП на Гешев прекрати всички проверки по сигналите на „БОЕЦ“ (общо 24 сигнала) за Апартамент-гейт, по разследванията на Биволъ и други медии! И вместо разследване на апартаментаджиите и балкобаджиите, прокуратурата след разпореждане на Гешев образува проверки и ревизии срещу „БОЕЦ“ и Биволъ!

В Румъния – присъди за крадливи управници и конфискация на незаконно придобитото имущество, в България – споразумения, безвъзвратно източени и „усвоени” милиарди от мафията и репресии срещу разкриващите корупцията и далаверите на управляващите…

 

Гражданско движение „БОЕЦ“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.