Home » Авторски страници

Шествие в София “Кой избира главния прокурор?”

2019.08.17 Няма коментари

Инициатива “Правосъдие за всеки” организира на 10 септември т.г. в София протестно шествие под надслов “Кой избира главния прокурор? Марш за право и свобода”. Шествието ще започне от Съдебната палата и ще завърши пред Народното събрание. Протестът е с начален час 18 ч. местно време и е планиран да завърши към 20.30 ч.

Ето какво пишат от Инициатива “Правосъдие за всеки” за мотивите за протеста, призовавайки гражданите да се включат в него.

Време е да се ядосаме наистина! От името и на Главния прокурор, кандидатът Гешев вече ни заплашва “с всички, позволени от Закона средства”, защото отстояваме правата си! В концепцията си за управление същият без свян погазва основни принципи на Правото и предлага Вишински стил на управление на Прокуратурата, с препратка и към влияние в Съда. Ще търпим ли милиционерски стил в правова и демократична държава или ще се противопоставим?

Заставаме твърдо срещу порочната и цинична “процедура” за избор на нов главен прокурор, срещу единствения и “безалтернативен” кандидат и се обявяваме ЗА реформи в Прокуратурата, независимо правосъдие и свобода на словото. Длъжни сме да спрем тази процедура, за да спасим Правовата държава, свободите си и да защитим децата си!

Свободните граждани ще бъдем там, за да покажем на спецпрокурор Гешев, че не може да говори от името на гражданите, които той дори не познава! Призоваваме за организиране на събития на тази дата и в други градове, на които ще окажем съответната подкрепа! Протестите ще станат ежеседмични до постигане на резултат в обществен интерес!

Подготвяме нашите искания и предложения, за които ще искаме Вашата подкрепа. На място ще съберем и подписка за внасяне в Народното събрание, в подкрепа на предложенията на за промени в Закона за Съдебната власт, внесени на 29.07.2019 г., и ще стигнем с шествието до сградата на Парламента!”

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.