Home » Авторски страници, българи зад граница

Извънредно положение във Флорида заради урагана Дориан

2019.08.30 Няма коментари
Spread the love

Тропическата буря Дориан мина през Барбадос със силни ветрове и проливен дъжд, и прерасна в ураган, още преди да стигне Пуерто Рико и Американските Вирджински острови. Губернаторът на Пуерто Рико обяви извънредно положение. Това направи и губернаторът на щата Флорида. Дориан вече е ураган от първа категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън.

Във връзка с природното бедствие, Посолството на Р. България във Вашингтон се обърна вчера към българите в САЩ със следното съобщение:

Уважаеми сънародници,

Посолството на Република България във Вашингтон препоръчва да спазвате указанията на местните власти във връзка с приближаващия бреговете на щата Флорида ураган.

Тропическата буря „Дориан“ прерасна в ураган и вече премина през Пуерто Рико и Американските Вирджински острови, без да нанася особени поражения, съобщи Националният център за ураганите в Маями.

Според последните данни, стихията се движи в северозападна посока с все по-голяма скорост, достигаща 130 км в час. Очаква се да достигне Флорида.

Губернаторът на щата Флорида Рон ДеСантис обяви извънредно положение заради наближаващия ураган.

Населението на източното крайбрежие на щата е посъветвано да вземе предпазни мерки и да се запаси с храна, вода и лекарства за седем дни, както и да бъде готово да се евакуира.

Препоръчваме на българските граждани, които се намират по пътя на урагана, да спазват стриктно указанията на местните власти.

При необходимост от съдействие, може да се обадите на спешния номер 911, както и на телефоните на посолството във Вашингтон: (202) 387 0174; (202) 299 0273; (202) 483 1386

За информация можете да ни следите на нашата Фейсбук страница,

както и в Туитър – @EmbassyBGinUSA

или Instagram: embassybginusa

Bulgarian Embassy in Washington, D.C.”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.