2024-05-19

1 thought on “Гражданско движение към българите в чужбина

 1. Перманентна борба е, не е свада, не е и война.
  Войната тепърва започва.
  Нищо, че стълкновенията съществуват, ако знаете, още от времето на раждането на партията-майка, но днес условията, а и отношенията са по-други, дори, от вчера.

  Хора се обединяват в партии, за да се защитават, да анализират и да реализират по-успешно целите си, а не да осъществяват намеренията и нуждите на обществото. Обединяват се слабите, необразованите, глупавите, безхарактерните, безволевите, малоумните и това е естествено! Не веднъж сме размишлявали по тази тема.

  Силните са сами. А, това обижда!
  Обижда мнозинството на слабите, травмира, по единично, егото им.
  И се обединяват, за да заграбят властта и да накажат умните, знаещите, и силните! Тогава са безмилостни. Нужна им е власт, а партиите – са инструмент за завладяването й в парламентарните демокрации! В тях, никой не говори за политика и отговорност, само и единствено – за осигурено жизнено приспособяване, за сметка на другия, на другата партия, на другия народ!

  Борбата между отделните членове, вътре и между отделните „братски“ партии, е жива вече, най-малко, столетие. Днес, пак я има и за това чуха, и разбраха нейните неграмотни членове, и подобните им – отвън.
  Много важно, ….. нали са канибали, както е известно!
  Ще се изядат, а който изяде другите и остане жив, ще продължи. Отнася се за върхушката, тъй като, тя присвоява месото без кокали, обира лаврите, носи и маските за заблуда на ония – от расата на тъпите, дето преплитат крака, лъкатушейки по пътя!

  Днес, като че ли, войната е различна, но, такава изглежда, само от далеч! Продължава да се води между старата партийна олигархия и редиците на младата мафия. Отдавам предпочитанията си за победа на младите, още повече, че те са по-устремени към властта. Бившият елит, в комбина с охраната си, остарява и като че ли, трудно успява да я държи в жилавите си, но треперещи ръце. Времето тече и ще покаже, кой ще отпадне и кой ще победи. Тогава ще се разбере, дали отново, как, кога и кой ще продължи „войната“, и кои ще са поредните жертви.
  Другото е за слепи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *