Home » Авторски страници

Инспекторатът на ВСС образува проверка и срещу главния прокурор

2019.06.08 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Биволъ

“Ситуацията е безпрецедентна! За първи път в новата история на България ИВСС образува едновременно проверки срещу главен прокурор и зам.-главен прокурор на България! Принудихме ги! Преборихме се! Предвид тоталният контрол на мафията над институциите, пробивът е още по-значим. Упоритост и последователност! ЗАТОВА ни пращат мутри! ЗАТОВА искат да ни смачкат! ЗАТОВА искат да ни унищожат! Защото “БОЕЦ” се превърна в реална заплаха за мафията и статуквото в България.” – пишат от Гражданско движение “БОЕЦ”. И поясняват:

На 21.05.2019 г., в разгара на #Апартамент-гейт, сайтът за разследваща журналистика Биволъ публикува материал за извършена от Цацаров симулативна сделка, чрез която е придобил луксозна вила в летовището “Св. Константин” в Родопите над гр. Пещера, срещу скромната сума от 30 000 евро. Подобна къща в района не може да се намери под 60-70 000 евро, показа проверка на Биволъ. Това е поредната сделка на симулативни цени на семейство Цацарови през годините. Парадоксът е, че главният прокурор трябва да проверява властимащите лица от скандала “Апартамент-гейт”, които са извършвали масово такива симулативни сделки, чрез които е ощетен фискът и вероятно са изпрани доходи с неясен произход. Самият него обаче няма КОЙ да провери! Но има бойци и биволи, и се налага и Цацаров да бъде проверяван!

На следващият ден – 22.05.2019 г. БОЕЦ внесохме сигнал до ИВСС за изнесените от биволите данни и изисквахме образуването на проверка и отстраняването на Цацаров, поне до приключване на производството!

На 7.06.2019 г. ИВСС ни уведоми, че е образувана проверка срещу Цацаров по сигнала на БОЕЦ, като позовавайки се на ЗСВ, Инспекторатът обявява, че проверкате ще обхване само декларираното имущество на Цацаров, придобито след 2016 г. Именно в този период попада и прословутата вила разкрита от биволите.

Припомняме, че БОЕЦ бяхме вносители и на сигнала срещу Цацаров във връзка с ЦУМ-гейт! Всички добре помним как завърши тази проверка и как Цацаров бе изпран в пералнята на ИВСС без накисване! Ситуацията сега обаче е по-различна…

Прилагаме отговора на ИВСС:

Факсимилета: ГД “БОЕЦ”

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! Инспекторатът се опитват да избяга от своите задължения, като предварително намаляват обхвата на проверката и поставят ограничения в своите действия. Целта е да не достигнат до Истината! Само че чл. 175д, ал.1 от ЗСВ ясно описва правомощията на ИВСС…

ИВСС има право да поиска и да провери всичко, ако има воля и желание! Включително и да свали данъчната и осигурителна тайна, и да изследва сделките за симулативност! И няма оправдание за половинчати изПирателни проверки!

(Със съкращения)

Целият материал на ГД “БОЕЦ” – ТУК

Снимка: ГД “БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.