Home » Авторски страници

Нова българска типография ‘2019

2019.06.17 Няма коментари
Spread the love

Второ издание на изложбата „Нова българска типография“ организира инициатива “За българската кирилица”. По традиция, куратор е Кирил Златков, а участниците и представените дизайни тази година са в пъти повече от първото издание през 2013 г.

Тържественото откриване бе във фоайето на СУ „Св. Климент Охридски“ като част от събитията, свързани с празниците около 24 май. В плановете ни е да обиколим страната и да покажем изложбата и в други градове.

Изложбата може да бъде разгледана и на typography.bg, а фотографии от събитието са качени страницата ни във Facebook.

Част от изложбата гостува и на typomania.ru, където бе допълнена от лекцията „Българската типографска школа“ на Борил Караиванов.

За трета поредна година организираме в Боженци шрифтовия лагер Типоклас. Тази година наши гост-преподаватели ще бъдат Вероника Буриан от type-together.com и Райнер Ерих Шейхелбауер от glyphsapp.com.

Програмата на лагера е разделена на две части. През първата седмица начинаещите ще се запознаят с основите на проектирането на шрифт. Хората с повече опит ще могат да задълбаят в детайлите на техническата реализация през втората седмица.

Две от местата са запазени за студенти и са безплатни след участие в малък конкурс. Повече информация на typoclass.bg.

Борил Караиванов,

“За българската кирилица”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.