Home » Авторски страници, българи зад граница

Инициатива за приятелства между български деца в Торонто

2019.06.27 Няма коментари
Spread the love

ДРУГАРЧЕ ПО БЪЛГАРСКИ

Инициатива на Родна Стряха за изграждане на приятелства

Една обществена инициатива на Родна Стряха, която има за цел да изгражда приятелства между българчетата в Торонто.

По пример от популярната канадска програма Big Brothers/Big Sisters of Canada, Родна Стряха свързва българчетата в Торонто.

Пишете ни, ако имате малко дете, на което желаете да предложите Другарче на български.
Пишете ни, ако имате дете в гимназиална възраст и искате то да бъдете Другарче на български.

Родна Стряха има желанието да популяризира Другарче на български сред нашата общност и призовава тази инициатива да подемат и да предлагат на своите ученици всички български формации в Торонто.

За контакти: Фейсбук – @RodnaStriahaToronto или на телефон 416.953.6924 – Жени Попова

Всичко това е една история по действителен случай, преживявана в първо лице единствено число вече няколко години подред.

Когато моето дете беше на 5 години и започваше обучението си по френски език в SK in French Immersion in Toronto, аз научих за програмата Big Brothers/Big Sisters of Canada, която предлагаше на ученици в гимназиална възраст контакти на семейства с деца, които имат нужда от това детето им да преживява емоции и да прекарва време с по-голямо дете, от което да се учи и да получава положителен пример.

За съжаление програмата в Торонто не предлагаше услугата на френски, но идеята толкова много ми допадна, че сама намерих две момичета, които наех, за да играят с моето дете на френски най-малко два пъти седмично, и по този начин да подпомогна научаването на новия език.

Днес в Родна Стряха ние прилагаме тази идея на български като свързваме семействата, с които работим и създаваме възможности за нашите деца да практикуват своите умения по родния език в реалния живот. Стремим се да помагаме на децата да намерят своята мотивация, за да успяват не само да поддържат българския си на определено ниво, но и за да желаят да го развиват и разгръщат всеки ден.

Какво прави Другарчето на български?

То чете и разказва приказки!
Играе на занимателни игри!
Рисува и твори!
Преживява и създава емоции!
С Вашето дете!
На български език!
Макар и далече от Родината!”

 

Жени Попова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.