Home » българи зад граница, Избрано

Журналист показа документи: Предците на политически лидери в Македония се самоопределяли като българи

2019.06.25 Няма коментари
Spread the love

Виктор Канзурова в ефира на “Канал 5”

Документ, с който бабата на Радмила Шекеринска се самоопределя като българка, показа журналистът Виктор Канзуров в ефира на македонската телевизия “Канал 5”.

Той показа и документ, от който става ясно, че като българин се е самоопределял и дядото на бившия шеф на разузнаването Сашо Миялков – Стоян Миалков* от Щип.

“Значи предците на лидерите на най-големите партии са българи. Но в България днес никой не оспорва македонската идентичност, само искаме да се признае, че ние, българите и македонците, имаме обща история” – коментира Канзуров.

Припомняме, че Шекеринска е заместник-председател на управляващия Социалдемократически съюз на Македония и министър на отбраната в правителството на Зоран Заев.

 

Източник: Faktor.bg

————————————————————————————-

* Бел. ред.: Виктор Канзуров допълни пред представител на нашето издание, че дядото на Сашо Миялков е дядо и на бившия премиер и някогашен лидер на ДПМНЕ – Вальево, Никола Груевски.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.