Home » Избрано, политика

“Честно казано с Люба Кулезич” за казуса “Певски-Карадайъ”, корупционната матрица на България и др.

2019.06.06 Няма коментари

“ЧЕСТНО КАЗАНО С ЛЮБА КУЛЕЗИЧ” – Епизод 30 по ТВ “ЕВРОКОМ”

ТЕМИТЕ В ПРЕДАВАНЕТО:

– „Игра на тронове“ – депутатски и евродепутатски – при казуса „Пеевски-Карадайъ“. Може ли ЦИК да се превърне в „екарисаж на законността“ като приема отказа на двамата важни в ДПС да се откажат от мястото си в Брюксел? Мнения на юриста Даниел Божилов и председателя на Гражданско сдружение „БОЕЦ“ Георги Георгиев, който е автор на сигнала срещу Централната избирателна комисия. (Б.р.: “БОЕЦ” и Десислава Иванчева, кандидат за евродепутат в изминалите избори, внесоха жалба до Конституционният съд за неправомерното решение на ЦИК да заличи Пеевски и Карадайъ от списъка на избраните за членове на ЕП и на тяхно място да обяви други, неизбрани кандидати.)

– „Корупционната матрица“ на България. Юристът Ива Пушкарова и фронтменът на Антикорупционния фонд Николай Стайков за усещането за корупция.

– Приказката за Торбалан от Норвегия. Психоаналитичен прочит на Стратегията за детето от д-р Огнян Димов.

– Положението е „sans changement“ (без промяна) – епизод от поредицата „Да си върнем обществените медии“. Могат ли радиото и телевизията на данъкоплатеца да са не само като търбух за пари, но и за доверие? Публицистът Кин Стоянов за борбата за националното радио като борба за българската идентичност.

Видеозапис от предаването:

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.