Home » Авторски страници

С какво София заслужи това?

2019.05.10 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Дарик нюз

След лекциите ми се наложи да мина по Графа (б.р.: ул. “Граф Игнатиев”). Нямам думи!

Направо ми се иска да предложа:

Отделете едно пространство 5 на 5 километра някъде из започналите да пустеят краища на България и дайте на отговорните фактори в Столичната община да развихрят бедната си фантазия и убогия си вкус – да строят, да павират, асфалтират, ремонтират, реновират, да слагат плочки, както умеят, ако въобще умеят, изобщо да се налудуват, да избият комплексите си, да вършат и вършеят, каквото могат и както могат, макар и да не могат!

Защо, Господи, трябва точно тези хора да причиняват точно това на София!? С какво растящата, но нестарееща наша столица се е провинила, че да се превръща в опитно поле на дилетанти и сребролюбци!?

Време е да започнат да се провеждат екскурзии на родолюбивите българи до Графа и околностите му – да им се показва какво не трябва да правят и как не бива да го правят, ако искат да живеят в нормална среда – естетична или поне прилична.

Като роден в Перник въздъхвам с облекчение, че не се осъществиха проектите Перник да се слее със София. Така перничани ще си спестят тъжни гледки за очите, а софиянци ще могат да хващат електричката (която сега пътува 62 минути, а преди време по същата линия и на същото разстояние пътуваше 31 минути) и да виждат как изглежда един приличен град, преди да попадне под управлението на такива като тези, под чието управление попадна София…

 

Проф. Николай Слатински

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.