Home » Авторски страници, българи зад граница

Журналисти в изборните секции зад граница само с решение на СИК и ЦИК

2019.05.24 Няма коментари
Spread the love

Журналистите ще могат да снимат в изборните помещения на секциите зад граница за българския евровот само с разрешение от секционните и от Централната избирателна комисия, съобщи днес, на връх Празника на българската просвета и култура, пресцентърът на МВнР.

Бюлетината за българските Евроизбори ‘2019. Снимка: в. “Монитор”

Режимът на снимане и фотографиране от медиите в изборните помещения зад граница по време на изборите за членове на Европейския парламент от Р. България ще се определя от СИК и ЦИК.

Ръководителите на дипломатическите и консулските ни представителства ще решават дали да допуснат до територията на мисиите ни представители на медиите за заснемане на избиратели извън изборните помещения.

Служителите на Министерството на външните работи няма да коментират изборния процес. При необходимост от коментари, медиите следва да се обръщат към представители на СИК и ЦИК, от чиято компетентност е изборният процес – се казва още в прессъобщението.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.