Home » Авторски страници, политика

Големият фейк Български избори. Решете сами дали да участвате…

2019.05.24 3 коментари
Spread the love

След няколко часа настъпва поредният ден за размисъл преди избори в България, този път – за Европарламент… Ето защо Ви пишем тези няколко реда, за да можете да размислите още веднъж и да вземете разумно решение. 24 часа са достатъчно време за обмисляне, дори и за жизненоважни решения.

Съжаляваме, но ако сгрешите и отново подкрепите с гласа си геноцидното статукво, се сърдете на себе си. И преди на страниците на ЕвроЧикаго сме писали за участието в избори без избор или с предрешен такъв (вж. линк).

Повод да Ви пишем отново е полученото преди часове съобщение – точно на 24 май, Деня на българската писменост и култура – че на нашите журналисти зад граница е забранено без предварително разрешение от СИК и ЦИК да правят фотографии и да присъстват в изборните секции в чужбина (вж.линк).

Тази поредна идиотщина на една измислена ЦИК ни предизвика да напишем тези редове.

Защо е идиотщина?

На сайта ни можете да намерите и видите снимки от гласуванията ни в САЩ. Правени са не от журналисти и само с разрешение от председателя на изборната комисия.

И, за да не възразите, че даваме примери от САЩ, ще Ви обърнем внимание,  че дори в Русия на Путин изборният режим е по-демократичен. Там в изборните секции са монтирани видеокамери, регистриращи случващото се вътре в изборната зала, и всеки от своя дом може да наблюдава колко души влизат/излизат от помещението. А нашият ЦИК е измислен орган, по подобие на руския такъв, защото е избран с партийни квоти, без участието на гражданите. Така неговите решения обслужват партиите и статуквото, а не гражданите.

Замисляли ли сте се защо всички наши политици, независимо от цвета им, Ви призовават: „Участвайте в изборите. Без значение за кого. Само гласувайте!“ Едва ли има друг случай на такова единодушие – освен може би само, когато става въпрос за поредното перманентно вдигане на собствените им заплати…

Изборите са фейк, както проличава и от анкетите на агенциите за социологически проучвания: към 15% от имащите право на глас са готови веднага да си продадат гласовете, а над 40%  не смятат и няма да гласуват на предстоящите избори. Ако отидете в магазина, за  да си купите предварително опаковано  сирене, в което има 15% фалшиви съставки и е добавена над 40% вода – бихте ли направили подобна покупка?

Изборите в чужбина  са още по-голям фейк. Казват, ни че са открити почти 200 изборни секции зад граница. Но не ни казват, че общо в тях се събират по-малко гласове, отколкото са необходими да бъде избран дори един депутат в Европарламента. Без гласуване по интернет, сегашното не е ли фейк история, в която участват и много българи зад граница, които със своите инициативни комитети, вместо да се откажат да участват в това театрално представление, прикриват като смокиново листо голотата на решенията на българските депутати. А тези нови (не)въведени 3000 машини за гласуване не остават ли само един голям разход за нашия данъкоплатец?

Избори зад граница могат да се провеждат и по пощата. С такова предложение изпратихме писма до институциите в България още преди  няколко години. Петитицията за гласуване по пощата, инициирана от ЕвроЧикаго, още може да се открие в нета (вж. линк).

Но на изборите на 26 май 2019 г. виждаме и едно относително добро начало – сред кандидатите виждаме повече хора, избрани с конкурси. Относително добро, защото зад тях седят политически партии и конкурсите са организирани от тях*. А знаем българските партии на какво са носители – на интересите на група олигарси, клика. Ето защо не им вярвайте, защото именно тези партии са дали възможност на един Пеевски, който за 2 години е бил 2 пъти в Парламента, сега да е на второ място в листата на известна политическа партия и да бъде избран за евродепутат. Да, независимо дали протестираме, той ще бъде избран – като олицетворение на фейк новините, на фейк властта на несправедливостта. Пеевски ще е доказателство, че партиите могат да прокарат и умряло магаре, или прасе за депутат.

Ще Ви кажат: Гласувайте с празно квадратче – „Не подкрепям никого“. Но и това квадратче е поредният фейк, пробутан Ви така, между другото. Това квадратче би трябвало да се нарича „Гласувам против всички“ и да носи последствия – например при избори за НС – до съкращаване на депутатите или незаемане на депутатски места; или ако повече от 50% от избирателите зачеркнат въпросното квадратче, това би трябвало да предизвика нови избори с нови кандидати, без право на старите да се кандидатират. Ето тогава  „Гласувам против всички“  е реална сила. Ние от ЕвроЧикаго го предлагахме на законотворците, но нито един запитан депутат не го прие. При сегашното положение „Не гласувам за никого“ не носи никакви последствия за партиите и/или кандидатите. Единственото му значение е за легитимация на изборите – да обявят, че по-голям процент избиратели са участвали.

Ние, долуподписаните, никога не бихме участвали в нещо, което предварително знаем, че е фалшиво и следователно нелегитимно. (Ако сте съгласни с нас, не пропускайте да прочетете последния ред най-долу.) Но немалко хора приемат изборите като дълг.

Към тях обръщението ни е: Ако все пак отидете и гласувате, то гласувайте за кандидат, който е пострадал от геноцидното статукво. За жертва, която е почувствала на гърба си жестокия удар на тази система.

Ще помогнете, ако подадете ръка на тази жертва, независимо какво мислите за качествата й. Истинските правозащитници така правят – те защитават всекиго, независимо от цвета и качествата му. Защото жертвата е и в името на нашето освестяване и спасение.

Имате 24 часа за размисъл, имате и реалностите у нас с примерите от минали избори.  Надяваме се, че още не сте забравили как протоколи, независимо, че е доказано, че са реално фалшифицирани – както във Варна, съдът ги признава за действителни (вж. линк).  Мислете дали да участвате в такива избори. А ако участвате – то гласувайте с ум.

 

Екип на Еврочикаго**: Петър Стаматов и Николай Гусев

––––––––––––––––––––––

*  Нито един кандидат за евродепутат не се отзова на поканата на Менса – България да се яви на изпит за интелигентност (вж. линк).

** Ако и Вие сте съгласни с написаното, то се подпишете под него и/или го разпространете.

3 Comments »

 • Belev said:

  Гласувайте, легитимирайте статуквото – трябват ни още европейски пари!

  Магистрала „Струма“ е златната кокошка на българските строители. Получиха пари за нея по предприсъединителните фондове за да има бърз достъп за олимпиадата в Гърция през 2004. Построиха обаче само частта от София през Люлин планина, която се срути вече на два пъти, и така и невъведената в експоатация част до Долна Диканя. После получиха пари за цялата оставаща магистрала във финансовия период 2007-2013. Но оправдавайки се със сложната екологична систуация през Кресна успяха да усвоят цялата сума, оставайки без финаниране отсечката Благоевград до Сандански. През финансовият период 2013 – 2020 поискаха и получиха пари за два тунела с магистрални параметри през Кресна, Но решиха вместо тунел да минат с един двулентов път. Днес разбирам, че парите няма да стигнат и за него и той остава за финансовият период 2020-2027г., Убеден съм, че през 2025 година ще се окаже, че е толкова сложн ситуацията от Стара Кресна до Кресна, че ще са наеобходими още половин милиард и ще го отложат за финансовия период 2027 до 2034, че кой иска да си убие златната кокошка дето му снася милиарди? Кой иска да се обзаложим? (T.Belev)

 • Mariana said:

  Ще си позволя да цитирам Петър Кърджилов, бивш пиар на столичния район „Младост“, както и на Българската академия на науките (който наскоро бе привлечен като обвиняем и му бе връчено постановление в Специализирания наказателен съд само заради негови думи, изречени по адрес на прокуратурата в деня, когато Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха осъдени на 20 и на 15 години затвор):

  „Със сигурност ме очаква присъда. Присъда за свободно изразено и документално обосновано мнение. Никой няма да отрази това, с изключение на Фрог нюз и още няколко приятелски медии. Затова ви моля да гласувате в неделя. Или за независимия кандидат Десислава Иванчева, или за обединението “Демократична България”, или за другите независими. Подкрепата ви за тях ще е подкрепа и за мен.“

  https://www.eurochicago.com/2019/05/petar-k/

  И аз смятам, че гласуването утре има смисъл, ако се подкрепят такива кандидати.

 • Peter S said:

  Доказателство, че вотът зад граница в настоящите условия е фейк, са резултатите от там:
  24084 са гласувалите за партии, 654 (2.6%) са задраскали квадратчето „Не подкрепям никого“ и неизвестна бройка невалидни бюлетини.
  За вкарване на един евродепутат в ЕП са необходими над 100,000 гласа. Те. всичките да бяха гласували единодушно, даже четвърт не бихме вкарали ние зад граница.

  И още размисли след вота:
  https://www.eurochicago.com/2019/05/sled-evrovota/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.