Home » Авторски страници, българи зад граница

Среща на генералния консул Иван Анчев с конгресмен Брад Шнайдър

2019.04.25 Няма коментари
Spread the love

Брад Шнайдър и Иван Анчев

На 24 април 2019 г. генералният консул Иван Анчев проведе среща с конгресмена от щата Илинойс Брад Шнайдър (Демократическа партия). Конгресмен Шнайдър (Brad Schneider, D – IL, 10th District) представлява 10-ти избирателен район на щата Илинойс, в който влизат и предградия на Чикаго, в които живеят български граждани (Дес Плейнс, Маунт Проспект, Проспект Хайтс, Арлингтън Хайтс, Бъфало Гроув, Нортбрук и др.).

Срещата беше по искане на българската страна и имаше за цел затвърждаване на работните контакти между Генерално консулствоЧикаго и конгресмена. По време на срещата генералният консул представи Групата за приятелство с България (цели, задачи, членове) в Камарата на представителите на Американския конгрес, като беше отправена официална покана конгресмен Шнайдър да се присъедини към Групата за приятелство с България, от гледна точка на голямата българска общност в неговия избирателен район.

Допълнително бяха обсъдени възможности за задълбочаване на сътрудничеството с ГК – Чикаго и българската общност през 2019-2020 г. Двете страни се обединиха около мнението, че би било подходящо да се търси възможност за отбелязване събитията по спасяването на българските евреи през 1943 г., в което да се включат и ученици от българските неделни училища от Чикаго и района.

 

Генерално консулство на Р. България в Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.