Home » Авторски страници, политика

Работно посещение в САЩ на Георг Георгиев

2019.03.08 Няма коментари

Зам.-министърът на външните работи на Р. България Георг Георгиев ще направи работно посещение в САЩ в периода 11-15 март 2019 г., съобщи пресцентърът на МВнР.

Георг Георгиев

Г-н Георгиев ще проведе срещи с г-н Питър Хаас, главен заместник-помощник държавен секретар в Бюрото по икономически и бизнес въпроси, с г-н Томас Яздегерди, специален пратеник на Държавния департамент по въпросите на Холокоста, с г-н Матю Бойз, заместник-помощник държавен секретар в Бюрото за Европа и Евразия, както и с представители на Националния демократически институт и Републиканския национален институт. В програмата е включена и среща с представители на водещи американски еврейски организации.

Сред очакваните за обсъждане теми са разширяването на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и кандидатурата на България за членство в нея, включването на България в Програмата за безвизови пътувания, сътрудничеството в областта на труда и социалната политика и други въпроси от дневния ред на двустранните отношения между България и САЩ.

Преди Вашингтон г-н Георгиев ще посети Бостън, където ще изнесе лекция пред студенти в университета „Харвард“ и ще посети центровете на някои от успешните модели за български бизнес в региона.

В Бостън и Вашингтон зам.-министър Георгиев ще се срещне с представители на българската общност, се казва още в прессъобщението.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.