Home » Авторски страници

Хасан Ефраимов представи в София новата си книга “Графити”

2019.03.09 Няма коментари

На 6 март 2019 г. писателят д-р Хасан Ефраимов представи в София новия си сборник с разкази “ГРАФИТИ”. Авторът сам е странирал своята книга, отпечатана от “Ковачев прес” – Силистра, и – както и за другите негови книги, сам финансира издаването им. Корицата на сборника е дело на Даниел Меразчиев.

Представянето на “Графити” премина в непринудена атмосфера, като разговор между приятели и почитатели на литературата. Всеки дошъл на срещата на ул. “Христо Белчев” в София можеше да зададе на автора въпроси, да го репликира, да разбере повече за неговите сюжети, истории, възгледи, книги, начин на писане. 

И да разбере например, че разказът “Джанки в Манхатън”, по който по-късно бе направен и моноспектакъл, е бил написан в една нощ, замислен първоначално като сюжет и метафора, свързани с българските изселници в Турция. А после авторът е решил да направи метафората по-различна и универсална. Както и това, че Ефраимов е започнал нов роман, заедно с други свои нови проекти.

Издадените досега книги на Хасан Ефраимов – романът “Метаморфоза” (2016) и сборниците с разкази “Дервишки караконджул” (2016), “Събирачът на болка” (2017), “Шейтаните от тава на гара Хитрино” (2017), “Паралелен свят” (2017), “Изпращачът на души” (2017), “Възкресение” (2018) – бяха пристигнали заедно с автора си от Добрич, където д-р Ефраимов живее и работи. Подредени на една маса с помощта на младежи от “Чудната градина” – един друг проект, в който Ефраимов има голям дял. И който няма общо с писането и литературата, но има много общо с човечността.

Последната, осма поред книга книга на Хасан Ефраимов – “Графити”, която съдържа 50 сатирични разказа, потегли също към своите читатели. Желая й успех!

 

Мариана Христова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.