Home » българи зад граница, Избрано

Важно съобщение на Българското генерално консулство в Ниш

2019.03.28 Няма коментари
Spread the love

Сградата на Генералното консулство на Р. България в Ниш. Снимка: ГЛАС ПРЕС

Поради постъпили сигнали за констатирани злоупотреби и разпространяване на невярна информация, уведомяваме лицата, които желаят да встъпят в процедура по придобиване, установяване, освобождаване или възстановяване на българско гражданство, както и да подадат чрез Генералното консулство на Република България в Ниш документи за получаване на удостоверение за български произход до Държавната агенция за българите в чужбина, а и относно всички други видове консулски услуги, че за целта не е необходимо да използват “услугите” на трети лица срещу заплащане, тъй като информация за всичко, което им е необходимо, могат да получат напълно безплатно, както на място в ГК – Ниш, така и на посочените телефони и електронен адрес, където могат да отправят запитванията си.

Записвания за провеждане на интервю при подаване на документи по дадена процедура относно българско гражданство се извършват само и единствено лично от кандидатите след представяне на всички необходими документи, всеки работен ден от 09:00 до 12:00 ч. местно време на място в Генералното консулство на Република България в Ниш. Всички такси по услугите са регламентирани в Тарифа # 1, Тарифа # 3 и Тарифа # 4 от Закона за държавните такси.

Източник: Генерално консулство на Р. България в Ниш/ ГЛАС ПРЕС

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.