Home » Авторски страници, българи зад граница

Нов български клас в Мелбърн, Австралия

2019.03.23 Няма коментари

Снимка: sbs.com.au

Катя Керкенекова и Ваня Дюлгерова са български учители във Викторианското училище за езици (Victorian School of Languages) в Мелбърн, където още през 2005 г. за първи път е било организирано обучение по български език.

След двeте български паралелки в Глен Уевърли (Glenn Waverley), от началото на тази година трети клас по български език е отворил врати в района на голям Мелбърн, съобщи SBS Bulgarian. Този път – в Колежа Тейлърски езера (Taylors Lakes College), северозападен Мелбърн. Класът се води от Катя Керкенекова. Програмата за обучение и в този български клас ще бъде съобразена с програмите, които се спускат от местните образователни власти.

Важно е да се отбележи, че българският език за изучаващите го в Taylors Lakes College, както е в Glenn Waverley, може да бъде включен като балообразуващ предмет в дипломите на учениците, когато те завършат 12-ти клас.

Записването на деца за третия български клас в Мелбърн продължава, като всички са добре дошли, независимо на каква възраст са и какви са техните познания по роден език.

Повече за това как децата и техните родители могат да се възползват от образованието по български език в Taylors Lakes College може да се разбере от интервюта на SBS Bulgarian с Ваня Дюлгерова и Катя Керкенекова.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.