Home » Авторски страници

Ако имахме истинска прокуратура

2019.03.30 Няма коментари
Spread the love

Карикатура: Чавдар Николов, Терминал 3

Отчаяното старание на герберите да превърнат дефекта в ефект от Апартамент-гейт добива комични размери.

Има ли някой човечец клет на тази територия, който да им повярва, освен осверипелите герберски орки, наречени симпатизанти?

След като Цветанов и Цачева са постъпили много морално и са си подали оставките, но не излизат от ГЕРБ, излиза, че ГЕРБ е неморална партия, понеже излезлите не са достатъчно морални за държавните институции, но за ГЕРБ са си екстра.

Сега да обърнем внимание на реалните факти.

Ако купуваш на занижена цена, спестяваш данъците по сделката на себе си и ДДС-то на фирмата, т.е. с една сделка ощетяваш и община, и държава, защото данъкът по сделка с недвижим имот отива в общината.

Следва и другата част от въпроса. Откъде политиците имат толкова пари, че да купуват подобни апартаменти?

Интересно е и по имотните им декларации как бързо си покриват кредитите, взети за апартаменти. За има-няма няколко години ги изплащат, докато редовият българин плаща ипотека цял живот.

Но да оставим настрана политиците и да видим какво става в съдебната власт и институциите, призвани да пазят от корупция и да я разследват.

КОНПИРА Пламен Георгиев купил скъпо жилище с парите на жена си, която била стоматоложка. Вероятно е лесно да се провери жената колко данъци е платила и колко пари е изкарала от тази иначе доходна професия, стига да ти чукат касово бонче след пломбата.

Най-хубавото е с новия шеф на следствената служба и бивш зам.-главен прокурор – Сарафов, който бе дясната ръка на Цацаров почти през целия му мандат.

Той купил на сина си, който е 97-ми набор или 22-годишен, имоти за 540 000 лв.

Продадени са семейни имоти за близо 316 000 лв., но остатъкът до 540 000 лв. откъде се е взел, е мистерия, понеже семейството не е взимало ипотечен кредит.

В нашата държава всеки търси вариант да не плаща данъци, но за повечето хора няма да е трудно да си докажат доходите. За политиците и някои магистрати обаче е трудно упражнение, защото те са на официални заплати и е ясно, че други доходи няма откъде да имат. Ако сега имахме истинска прокуратура, то нямаше да е трудно до два месеца делата да влязат в съда като обвиненията могат да бъдат: търговия с влияние, изнудване, укриване на данъци и корупция в особено големи размери.

Да имахме, ама нямаме!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.