Home » Авторски страници, българи зад граница

Традиционен български събор в Микулчице ‘2019

2019.02.11 Няма коментари

Асоциацията на българските сдружения в Чешката република организира за пореден път традиционния Събор на българите в Микулчице. Събитието, подкрепено финансово от чешкото Министерство на културата, ще се състои на 25 май 2019 г., в чест на Светите братя Кирил и Методий и на най-красивия празник на буквите.

Като се надяваме, че този път Българското посолство в Прага и новият български посланик там няма се опитат да дублират това традиционно българско събитие в Чехия, вместо да го подкрепят, както се случи в последните две години, желаем успех на поредния български събор в Микулчице, на който традиционно отиват не само наши сънародници от Р. Чехия, но и от други европейски страни.

Два български събора в Микулчице и през 2019-та би било не само поредна излагация на България и българите пред чешките власти и общественост, но и пореден повод за разделения сред българската общност в Чехия.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.