Home » Авторски страници, българи зад граница

Босилеград отново ще почете Апостола на свободата

2019.02.18 Няма коментари
Spread the love


Културно-информационен център “Босилеград”, Столична община – София и Общобългарски комитет “Васил Левски”, организират в Босилеград възпоменателна церемония за отбелязване на 146 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Церемонията по възпоменанието ще се проведе на 19 февруари (вторник), от 1200 часа местно време в салона на КИЦ-а, след което гостите и гражданите на Босилеград ще поднесат венци и цветя пред бюст-паметника на Левски в Босилеград.

В културната програма ще участват актьорите Христо Чешмеджиев и Златко Павлов. Вокален ансамбъл „България“ с диригент Валентин Бобевски ще изпълни български духовни и патриотични песни.

По повод отбелязването на 146 години от гибелта на Апостола, очаква се в Босилеград да пристигнат представители на български държавни институции, политически партии, граждански сдружения и граждани.

 

КИЦ „Босилеград“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.