Home » Авторски страници

ГД “БОЕЦ: Успяхме да пробием омертата

2019.02.25 Няма коментари
Spread the love

Това може да взриви мафията! Успяхме да пробием омертата! (документи)

Прокуратурата призна, че в записите „Янева-гейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо” се съдържат данни за извършени престъпления от магистрати, членове на ВСС, политици и депутати!

На 06.02.2019 г. “БОЕЦ” сезирахме ВКП за записите „Янева-гейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо”, и изисквахме от прокуратурата да образува пълна, задълбочена и всеобхватна проверка в рамките на досъдебно производство, в хода на което да бъде извършено разследване на съдържанието на записите и разговорите и съдържащите се в тях данни за извършени тежки престъпления от общ характер – като корупция, злоупотреба с власт, търговия с влияние, злоупотреба с европейски средства, престъпление срещу правосъдието и др., извършени от магистрати, членове на ВСС, премиер и депутати. Да бъдат разпитани всички участници в разговорите, визираните в тях лица, както и да бъдат събрани всички доказателства, с цел установяване на обективната истина.

“БОЕЦ” считаме, че след образуваната проверка по същество на съдържанието на записа „Ало, Банов съм” и съдържащите се в него данни за извършени престъпления, няма причина прокуратурата да не образува проверка по същество и по този сигнал и визираните от нас записи, както и за тяхното съдържание и съдържащите се в тях данни за извършени престъпления. Още повече, че давностният срок във връзка с трита записа – „Янева-гейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо” не е изтекъл и прокуратурата има всички възможности и основания да извърши необходимата проверка.

Евентуален отказ да бъде образувана проверка ще е проява на двоен стандарт от прокуратурата и индикация за консумирано престъпление по служба от главния прокурор, както и прикриване на престъпление, престъпление по служба и уронване на престижа на съдебната система, чрез действия и бездействие, сриващи доверието в съдебната система и прокуратурата. В този случай БОЕЦ обявихме, че ще бъдем принудени да сезираме Инспектората на ВСС, Парламента и Президента, за стартиране на производство и процедура по отстраняване на главният прокурор от длъжност.

И УСПЯХМЕ!

Получихме отговор от прокуратурата, с който прокурор Димитрова при СГП ни уведомява, че „в съдържанието на записите се навеждат данни за деяния (престъпления по посочени конкретни текстове от НК), извършени от магистрати, членове на ВСС и депутати“ и изпращат сигнала до специализираната прокуратура, която е компетентна да разследва висши магистрати и депутати.

От отговора на прокуратурата се потвърждава, че извършените проверки по тези сигнали касаят само техния произход и начина, по който са направени, но досега никой не е разследвал тяхното съдържание.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ прокуратурата признава, че в самите записи се съдържат данни за извършени престъпления, и то от хора по най-високите етажи на властта. Сега трябва да се упражни натиск върху прокуратурата, за да образуват досъдебно производство и записите и съдържащите се в тях данни и информация да бъдат разследвани по същество. Използвахме активността на цацаратурата по скандала „Ало, Банов съм“, показахме двойния им аршин и ги принудихме да се задействат.

Има една малка подробност, обаче. Шеф на специализираната прокуратура, която сега трябва да разследва записите “Янева-гейт”, “Ти си го избра” и “Ало, Ваньо”, е прокурор Франтишек. Същият прокурор Франтишек, който преди две години прекрати проверката по същите записи “Янева-гейт” (публикувани от Биволъ) и същият Франтишек, който прекрати проверката по сигнала на БОЕЦ срещу Цацаров за ЦУМ-гейт! И господарите му го наградиха, като го направиха шеф на СП. Сега Франтишек е поставен в ситуация, в която няма полезен ход. Или трявба да нареди проверка и да изпълни конституционните си задължения след констатациите на СГП за наличие на данни за извършени престъпления в записите, като се обърне срещу господарите си. Или да покрие сигнала, като запази омертата и да демонстрира показно и да признае публично за своята зависимост и подчинение на мафията. Да видим. Сега е нужен натиск и гласност, тези записи и истинско разследване по тях могат да взривят мафията и дебелите!

 

Гражданско движение “БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.