Home » Авторски страници

50 години живот като в новела

2019.02.08 Няма коментари
Spread the love

На 1 март 2019 г., петък, от 18:00 ч. до 21:00 ч. местно време, в Къща за птици / Birdhouse (ул. “Проф. Асен Златаров” 22) в София ще бъде представена книгата на ПАВЛИНА ГРИГОРОВА “50 ГОДИНИ ЖИВОТ КАТО В НОВЕЛА”.

Отзив за книгата от Румяна Пелова:

ЖЕНСКИТЕ ОБРАЗИ В НОВЕЛИТЕ НА ПАВЛИНА ГРИГОРОВА

На 1.03.2019 г. авторката на вълнуваща проза Павлина Григорова ще чества своя половинвековен юбилей. Едва ли е случайно, че е избрала да представи за своята годишнина три от емблематичните си творби „Объркана дори в съня“, „Родена в новото време“ и „Един успял мъж“. Кое е общото между тези тъй различни наглед и все пак обединени от нещо новели? Това е образът на съвременната жена – нежна и крехка, и въпреки това със силен характер, устояваща на бурите на времето и ударите на съдбата.

Нейните героини са жени от ноктите на краката, до последния косъм на главите им. Жени с главно Ж. Такива, които застават редом до партньорите си и са тяхна подкрепа и двигател. Едновременно с това те не са агресивно борещи се за феминизма и равенството. Знаят добре своето място и функции и не се натрапват с претенции. Това са реализирани в професионално и родителско отношение жени, които нямат комплекси и чувство за малоценност. Именно тази им сила ги прави толкова чупливи и крехки – до стоманеност.

Тези им качества подтикват партньорите им да ги закрилят и дори носят на ръце. Мъжете, които са си избрали, не ги потискат нито физически, нито психически. Те им отдават своето уважение и почит, и не ги ограничават в хобитата и професионалното поприще, което са си избрали.

Едва ли има по-голямо богатство от подобно партньорство и любов, за да бъдеш реализиран и успешен в живота.

 

Събитието във Фейсбук – ТУК

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.