Home » Авторски страници

Български визи ще се получават в 15 китайски града

2019.02.07 Няма коментари
Spread the love

Снимки: МВнР

Български визи ще може съвсем скоро да се получават в 15 китайски града, обяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по време на среща с председателя на Българо-китайската търговско-промишлена палата (БКТПП) Лъчезар Динев, съобщи пресцентърът на МВнР. В момента визи за България се получават само в столицата Пекин и в Шанхай.

Градовете, в които ще бъде възможно занапред да се получават български визи, са Гуанджоу, Дзинан, Кунмин, Нандзин, Пекин, Сиан, Ухан, Фуджоу, Ханджоу, Чанша, Чунцин, Чънду, Шанхай, Шънджън и Шънян.

„Културната дипломация, туризмът и особено образованието са сред дейностите, чието развитие е основен приоритет на министерството ни“ – подчерта Екатерина Захариева и допълни, че предприетите от усилия ще допринесат значително за опознаването на България от китайски туристи, студенти и бизнесмени. Захариева подчерта също значението на това България и партньори като БКТПП да работят за повишаване на видимостта в Китай на българското висше образование.

„Образованието е сред основните двигатели на двустранните отношения – подчерта министърът. – България все още извлича дивиденти от факта, че стотици чуждестранни студенти, получили образование тук, са на ключови позиции в държавната администрация и бизнеса в своите страни.“

Събеседниците обсъдиха също предизвикателствата и възможностите пред бизнеса в двете страни, се казва още в прессъобщението.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.