Home » Jokes, Авторски страници, българи зад граница

Как да си отгледаш дете идиотче

2019.02.19 Един коментар
Spread the love

Ръководство за идиоти

Илюстрация: sms.mielec.pl

1. Намерете друг идиот. Разбира се другият идиот трябва да е от противоположния пол. Ако това не е очевидно за Вас, то Вие не сте идиот, а съвременен човек с диплома за завършено джендър образование. Престанете да четете това ръководство веднага. То може да е опасно за Вашето психическо здраве.

2. Оженете се или, респективно, омъжете се млади. За предпочитане около двайсет и пет годишна възраст, но може и по-млади. Така ще докажете за пореден път един на друг какви сте идиоти, тъй като в наше време само идиот може да се ожени, респективно омъжи, и само завършен идиот го прави преди достигане на пълна социална зрялост – състояние, достигано според общоприетите норми между четиридесетгодишна възраст и никога.

3. Направете така, че женският идиот да забременее до една година след сватбата. Как ще го постигнете си е Ваша работа, но аз предпочитам стария изпитан метод – известен още на птичките и пчеличките. Ако не се сещате за какво говоря, най-вероятно не сте никакъв идиот, а сте съвсем съвременен продукт на Туитър и Фейсбук образованието. В този случай това ръководство не е за Вас. Обърнете се към Гугъл за разяснение, попитайте всичките си Фейсбук приятели и туитнете останалите за допълнителни разяснения.

4. Когато децата се родят, правете това, което най-добре Ви се отдава, но не забравяйте да попитате другият идиот дали няма нужда от помощ. Все пак сте идиот и като такъв не само си вършите Вашата си работа (изкарване на пари, пренасяне на тежести, смяна на крушки, говорене със сигурен тон), но отменяте и другия идиот за смяна на пеленки, почистване, пране и хранене. Разбира се, верен е и респективно противоположният вариант. Абе, идиотска работа, но тя би трябвало да Ви се отдава най-добре.

5. Като истински идиот забравяте за собствените си забавления, ако не можете да включите в тях и децата, и започвате да се увличате от неща като игри на кукли, пускане на хвърчила, ритане на топка и безцелно тичане в кръг, заливайки се от безпричинен смях.

6. По най-идиотски начин се доверявайте на децата си. Вярвайте, че всичко ще е наред, те ще се справят отлично с живота, напълно сигурно е, че те са най-умните, най-красивите, най-бързите и най-силните, което не би трябвало да Ви пречи да ги дисциплинирате и даже понаплясквате, ако забележите, че неусетно са станали и най-разглезените.

7. По най-идиотски начин им обяснете, че те не са единствените хора на тази планета и имат право да правят каквото си искат при условие, че не пречат на останалите да правят каквото те си искат. Обяснете им, че отношението, което искат да получат, първо трябва да го дадат на другите. Знам, че звучи идиотски, но има и още по-идиотска максима. Обяснете им, че не трябва да отговарят на злото със зло. Това пък е съвсем крайна степен на дебилност, но все пак ръководството е за идиоти, нали?

8. Винаги се отнасяйте сериозно към намеренията и плановете им за бъдещето. Никога не им налагайте Вашите виждания за тяхното бъдеще. Почнете ли още като малки да им казвате как трябва живеят и как да си изкарват прехраната, ще си възпитате не идиоти като Вас, а търтеи, които ще трябва да дундуркате, докато сте живи.

9. Постепенно им позволявайте все повече и повече самостоятелност. Обяснете им, че самостоятелното мислене е най-голямото богатство в този свят и то се изгражда единствено с проби и грешки. Винаги споделяйте откровено мнението си за плановете им за поредна проба и винаги ги подкрепяйте след поредната грешка. Обяснете им, че грешките са по-ценни от успеха, защото от грешките си учим най-много. И най-важното – учете ги повече със собствен пример, отколкото с думи.

10. Оставете ги да си отидат, когато те усетят, че искат това, но им кажете, че винаги могат да се върнат при Вас, когато си поискат.

Сега можете да се поздравите с другия идиот за добре свършената досега работа и да посветите остатъка от живота си да бъдете максимално здрави и щастливи. На първо място това е приятно за Вас самите, но освен това, то е поредната Ви грижа за децата Ви. Да не мислите, че е приятно, когато родителите Ви непрекъснато мрънкат колко гаден е животът и посвещават времето си с Вас, за да Ви информират за това колко болести са им намерили лекарите?

С идиотски поздрав,

д-р Виктор Хинов

One Comment »

  • Атанасов said:

    Поздравления, д-р Хинов!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.