2 коментара

 1. Ivan Mitev
  2019-06-23

  Все още общественото внимание е за последиците при ситуацията с КТБ АД, а пренебрегва съществената причина – местната проява на разпространена в света грешка за допускани щети от дейността на централната банка.
  При наличие на държавната грешка се запазват условията за възпроизвеждане на сходна с „КТБ“ АД ситуацията с друга банка.
  Сполучливият подход за спасение на кредитори на банки от щети е с прекратени щети от дейността на централната банка.
  Сега най-важен е отговорът на въпроса, защо централната банка прилага грешен начин за работа?

  Отговор

 2. Mariana
  2019-02-08

  “Управлението за антитерористична дейност и финансово разузнаване на САЩ (Office of Terrorism and Financial Intelligence, TFI), което е част от финансовото министерство, започнало действия по събиране на информация за пране на пари в особено големи размери, свързано с български политици и бизнесмени. Имената им са замесени в действия, някои от които попадат под ударите на закона РИКО. Този закон е приет в САЩ през 70-те години за осъществуване на борбата срещу организираната престъпност, мафията и големи финансови далавери. Един от вдъхновителите на този закон е легендарния шеф на ФБР Джон Едгар Хувър.
  В случая американските служби смятат, че са засегнати финансовите интереси на САЩ. Разследването освен в щатите, се провежда и в други страни. ОАЕ е една от тях. Ръководството на операцията се осъществява от Управлението по финансови престъпления и финансиране на тероризма (Office of Terrorist Financing and Financial Crimes). Проверяват се различни фирми, между които и Andalus Al-Sharq General Trading LLC. Според запознати тя е стратегическият партньор за износ на цигари от България към Близкия и Среден Изток. Andalus представлява Bulgartabac (BT) в над 50% от износа за този регион. Само за Емирствата процентът на български цигари скача на рекордните 72% от цялата продукция. Замесено е и името на Салам Кадер Фарадж, свързван многократно с бизнеса на „Булгартабак“ и Делян Пеевски.
  САЩ и ОАЕ са изумени, че тези фактически обстоятелства досега не са разследвани от българските служби.”

  https://frognews.bg/novini/razkrita-supertainata-poseshtenieto-tsatsarov-marinov-dubai.html?fbclid=IwAR1_MGMPtAW388s1feGEMMB68ysrvuamn62Y1R1gqT4LzPddQCICWUwHBc8

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
mobile desktop