Home » българи зад граница, Избрано

Шефкет Чападжиев дари $1 млн. на болницата в Мадан

2019.02.10 Няма коментари
Spread the love

Българският емигрант Шефкет Чападжиев дари 1 млн. долара на болницата в родния си град Мадан

Ива Оприкова, Vlastta.bg

По волята на 79-годишния дарител, който живее в Чикаго от 1964 година, средствата трябва да бъдат използвани само за ново медицинско оборудване в местната болница.

Миналото лято Чападжиев бил в родния си град и посетил болницата.

„Аз му казах, че повечето от оборудването е на повече от 50 години, точно когато той е заминавал за Америка. Брат му беше болен тогава и той трябваше да го придружи, каза д-р Стефан Хаджиев, управител на МБАЛ „Проф. д-р Константин Чилов“, цитиран от бТВ.

„Очаквах да ни помогне с втора употреба апаратура, а не с такава сума. Това е 1 млн. долара, близо 1, 5 млн. лева, което ще ни помогне страшно много и ще си закупим почти всичко необходимо за болницата, допълни д-р Хаджиев.

Изключително много се радваме, че е избрал нашата болница за дарението, което в момента е голям плюс, каза мед. сестра Стефка Стоянова, МБАЛ „Проф. д-р Константин Чилов“.

На новозакупената апаратура ще има стикери, че е дарена от Шефкет Чападжиев. Това не е първото дарение на родопчанина, който живее отвъд океана.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.