Home » политика

Осман Октай и Татяна Дончева в “Денят с В. Дремджиев”

2019.01.14 Няма коментари

Осман Ахмед Октай е политик и политически анализатор, роден на 29 август 1952 г. в село Чернолик, Силистренско. Завършва полувисшия медицински институт в Хасково. Бил е сътрудник на Държавна сигурност под псевдоним „Огнян“ от 1975-1983 г.

Той е един от основателите на Движението за права и свободи (ДПС) през 1990 г. Дълги години е заместник-председател на ДПС. През целия този период е смятан за втория човек в партията на Ахмед Доган и за негова дясна ръка. Народен представител в 36-то, 37-мо, 38-мо, 39-то Народно събрание на България.

През 2001 г. е отстранен от ръководството на партията поради редица несъгласия с ръководителя и.

В края на 2016 г. написа мемоарната книга “Крахът на една илюзия”.

Събеседва в много предавания с политически теми и тук (в “ДЕНЯТ с В. Дремджиев”) в началото на 2019 г. го виждаме да дава много интересни прогнози за предстоящата година, на база на анализа му за 30 годишния ни преход.

Осман Октай: #пиратството край Бургас не е прецедент, спомнете си “Белведере”. Кукловодите от задкулисието ще сменят #Борисов като #Сакскобурготски и #ГЕРБ като #НДСВ, заради изхабяването от порой скандали. Сега библиотекарите подготвят с изявления като на #Радев и #Доган предлагането на нов политически месия.

Татяна Дончева Тотева е български политик и юрист. Родена е на 28 януари 1960 г. в Трявна.

Неколкократно е била народен представител в 38-ото, 39-ото, 40-ото и 41-вото Народно събрание.

На частичните местни избори за кмет на София през 2005 година е кандидат на БСП и коалиция, и остава втора след Бойко Борисов с 31,5% от гласовете на втори тур.

В началото на 1990-те работи като прокурор в Софийската градска прокуратура. Главният прокурор Иван Татарчев я освобождава заради партийна пристрастност. Като прокурор в СГП, Татяна Дончева отказва да регистрира ДПС като политическа партия. Предполага се, че това е мотивът, заради който тя е освободена от прокуратурата.

Като адвокат защитава интересите на “Мултигруп”, както и редица други корпорации, застрахователни компании и партии.

На 21 април 2011 г. Татяна Дончева представя “Движение 21”, което преди това е организация на младите интелектуалци в БСП. Партията се обединява „около каузата на промяната и европейското бъдеще на България активни граждани, които споделят демократичните ценности свобода, справедливост и солидарност“. Татяна Дончева е преизбрана за председател на „Движение 21“.

На 9 януари 2019 г. в предаването “ДЕНЯТ с В. Дремджиев”, тя прави образни сравнения на днешната българска политика и лидерите й. За президента Радев тя заявява, че “няма топки”. Вижте сами видеото.

Татяна Дончева за: винетките, протестите на майките и жълтите жилетки, пиратската акция, прокурорите с пистолети, смел ли е президентът Радев, коалицията “Лукойл”, списъкът на КПКОНПИ, колко са патриоти националистите, стъпките преди избори

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.