Home » Авторски страници, Е-Списание

Програма “Хоризонт” отбелязва 48-и рожден ден. Подаряваме им едно факсимиле от премиера

2019.01.04 Няма коментари

Днес програма “Хоризонт” на Българското национално радио отбелязва своя 48-и рожден ден. На 4 януари 1971 година, в шест часа сутринта говорителят Богомил Алексиев обявява началото на новата програма.

Поздравяваме програмата и журналистите на БНР с годишнината. Вместо подарък, и като признание, тук публикуваме наша преписка с Бойко Борисов – премиер на Република България, която бе по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).

Ето какво попитахме премиера в края на 2018 година, след решението му да гостува в предаването на Слави Трифонов:

От предаването «12+3» на програма «Хоризонт» на БНР научихме, че многократно от Националното радио са Ви канили на интервю, но Вие никога не сте се съгласили на такова.

Във връзката с незабавно приетата от Вас покана да гостувате в частното телевизионно шоу на Слави Трифонов, бихме искали да Ви попитаме по ЗДОИ:

1) Колко пъти за настоящия Ваш мандат сте били гост в студиото на Националното радио, което има милионен бюджет, платен от българските данъкоплатци?
2) Ако не сте били такъв гост, молим да обясните каква е причината да отказвате да посетите тази, според някои проучвания, най-ползвана (слушана и четена) национална обществена медия?

Поместваме факсимиле от отговора от кабинета на премиера.

Пожелаваме на програма “Хоризонт” и БНР да изпълняват и в бъдеще успешно “регламентираните си специфични функции и отговорности към обществото”, както четем и във факсимилето. 

ЧРД и успешна нова 2019 година!

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.