Home » Авторски страници, политика

Временна анкетна комисия с председател Й. Цонев ще проучва подкупната схема за БГ гражданство

2018.12.15 Няма коментари

Към българското Народно събрание е създадена 17-членна парламентарна комисия с дългото заглавие “Временна анкетна комисия за проучване на всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандалната подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани”. Прави впечатление, че в заглавието на комисията се акцентира на твърдения в медиите, не на разследванията на ДАНС и други специализирани органи по отношение на придобиването на удостоверения на БГ произход и даването на БГ гражданство.

Временната парламентарна комисия е с председател Йордан Цонев от ДПС и зам.-председател Тома Биков от ГЕРБ. Членове на комисията са още шестима депутати от ГЕРБ – Александър Ненков, Десислава Костадинова-Гушева, Емилия Станева-Милкова, Красен Кръстев, Маноил Манев и Станислав Иванов, петима депутати от “БСП за България” – Иван Иванов, Крум Зарков, Пенчо Милков, Таско Ерменков и Тодор Байчев; двама депутати от Обединени патриоти – Красимир Богданов и Юлиан Ангелов; както и депутатите Андон Дончев от “Воля” и Хамид Хамид от ДПС.

Седем от членовете на тази комисия – Тома Биков, Маноил Манев, Десислава Костадинова-Гушева, Емилия Станева-Милкова, Красен Кръстев, Андон Дончев и Юлиан Ангелов са и членове на Комисията по политиките за българите в чужбина към НС.

Все още не е оповестено кога ще бъде първото заседание на Временната анкетна комисия.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.