Home » Авторски страници

НСД, митинг в подкрепа на Иванчева и Петрова

2018.12.13 Няма коментари

Снимка: Фейсбук

Народно социално движение организира на 14 декември, четвъртък, от 18,00 ч. местно време, пред Съдебната палата в София митинг-протест в подкрепа на бившия кмет на община “Младост” Десислава Иванчева и заместник-кмета Биляна Петрова. Ето какво се казва в декларация на НСД във връзка с този протест:

Искаме да изразим подкрепа към двете жени, които се пребориха със статуквото и като представители на гражданското общество, спечелиха законно кметските избори. След показния арест, след видимо разпадащото се обвинение и след абсурдните обжалвания на Прокуратурата, при всеки опит да бъде променена мярката им за неотклонение, искаме да изкажем съпричастност към смелостта им и да покажем, че гражданското общество не може да бъде излъгано толкова лесно и че е единно.

Третото обвиняемо по делото лице, Петко Дюлгеров, е отдавна в домашен арест, което е потресаващ пример за двойни стандарти и стабилно основание да вярваме, че става дума за огромен заговор срещу г-жа Иванчева и Петрова. Възмущаващо е и наличието на СРС-та, където се говори, че Иванчева е създала прецедент и други представители на гражданското общество може да се появят и в други общини. Изказване, много показателно за състоянието на демокрацията в България и начина, по който нещата се случват. Доказателство за това е и офертата, която в същото СРС г-н Ваклин твърди, че е получил, да бъде направено госпожа Иванчева да изчезне.

Каним всички на митинга, за да покажем несъгласието си е методите на хората, които се борят да пречупят двете достойни представителки на гражданското общество, г-жа Иванчева и г-жа Петрова!

 

Народно социално движение

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.