Home » Авторски страници, българи зад граница

Как борбата на отворено общество ражда затворени общества

2018.12.20 Няма коментари

Рядко ми се случва да ми блокират коментар/мнение във Фейсбук. Наскоро (б.р.: на 15 декември) написах нещо по повод някаква жена, дето щяла да се бори със зъби и нокти да запази сина си и неговия приятел, заедно с внучето, което обаче са откраднали от истинска майка. Един от онези примери, когато борецът за собствени права арогантно нарушава правата на другите, защитавайки собствените. Нейното мнение естествено не е блокирано…

Парадоксът е, че тези борци са плащани и подпомагани от организации като “Отворено общество”, чиято цел е да се борят за Отворени и Свободни общества. Основният им начин на борба е като докладват и блокират всяко мнение, различно от тяхното!!

Фейсбук, като флагман на свободното слово и социалната комуникация, с кеф блокира всеки посочен. Принуждавайки хората да се затварят в “closed groups” и страници, където нежелани противници да не виждат какво се говори и пише. Постепенно обществото се… Затваря.

Та, борбата на “отворено общество” ражда… Затворените общества.

Така, както борбата за свободен пролетарски дух и безкласовите общества роди класата на привилегерованите и вдигна Берлинската стена.

Кръговрат… Кръг-ОТВРАТ.

 

Андрей Ненов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.