Home » Авторски страници

Иванчева, Петрова, обвинението и „Младост” – осем месеца по-късно

2018.12.19 Няма коментари

На 18 декември в Пресклуба на БТА в София се проведе пресконференция, озаглавена “Иванчева, Петрова, обвинението и „Младост” – осем месеца по-късно”. В пресконференцията участваха адв. Ирен Савова; Евгения Каменова, бивш началник на отдел “Управление на общинската собственост и жилищния фонд” в Община “Младост”; арх. Николай Веселинов; арх. Димитър Димитров, д-р Петър Кърджилов и др. Те определиха разследването срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова като поръчково и тенденциозно.

Снимка: Скрийншот от видео на БТА

Акцентите на брифинга бяха афиширани като: “лъжите на Специализираната прокуратура, КПКОНПИ и Ваклин, и опорочаването на съдебния процес; имотните измами в Община “Младост”, които Иванчева и Петрова искаха да разкрият; настоящо и бъдещо презастрояване в „Младост”.

“Делото срещу кмета и зам.-кмета на “Младост” е емблематично. Това не е само дело срещу Иванчева и Петрова, то е дело срещу свободата и ценностите на демокрацията” – каза Петър Кърджилов.

Адвокатът на Биляна Петрова Ирен Савова каза на брифинга, че тя е била насилвана да лъжесвидетелства: „Вчера г-жа Петрова се наложи да се съблече в съдебната залата, за да покаже как е насилвана от колеги от Комисията, за които не им зная имената, за да покаже какво насилие е упражнено върху нея, за да лъжесвидетелства.”

На пресконференцията бе показан видеоклип с цитирани твърдения на спецпрокуратурата, които бяха сравнявани с документи от папките на делото.

От Сдружение „Зелен Младост” поискаха зам.-главният прокурор и доскорошен шеф на спецобвинението Иван Гешев, както и председателят на антикорупционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев да си подадат оставките или да бъдат отстранени.

Запис от пресконференцията може да се види в сайта на БТА.

———————————————————————-

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Междувременно днес специализираният съд взе решение Десислава Иванчева и Биляна Петрова да бъдат пуснати с мярка “домашен арест”, като ще трябва да носят електронни гривни, съобщи ТВ “България он еър”. Прибирането им в къщи, обаче, се отлага с три дни.

Припомняме, че в средата на ноември Иванчева и Петрова бяха пуснати от ареста на първа инстанция, като минути по-късно промяната на мярката им в “домашен арест” беше спряна до произнасяне по протеста на прокуратурата. След това Апелативният специализиран наказателен съд отново ги остави в ареста.

Днешното решение на съда може да се протестира от прокуратурата, откъдето са съобщили, че първо искат да се запознаят с днешните мотиви на съда, които са от 40 страници.

Това решение на специализирания съд бе предшествано, впрочем, от Отворено писмо от Петър Кърджилов до директора на “Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Венелин Петков, в което се казва:

“Уважаеми господин Венелин Петков,

обръщам се отново към Вас, като директор на “Новини, актуални предавания и спорт” на най-влиятелната медия в България.

Вчера и днес bTV показа, че изглежда владее много по-добре силата да затаява истината и да дезинформира, отколкото силата да информира. Като директор на този отдел, отговорността за информирането и дезинформирането е изцяло Ваша.

1. В репортажа на г-жа Канна Рачева след вчерашната ни пресконференция: https://btvnovinite.bg/bulgaria/zashtitnik-po-deloto-ivancheva-tvardi-che-biljana-petrova-e-bila-nasilvana.html?fbclid=IwAR1o_sasmGnxT3QndLEeybk1YHfBt-Oyrezm7aPSu5aswAjDAeeASIw7ecc, беше съобщено, че искаме оставките на Иван Гешев и Пламен Георгиев, но изобщо не беше казано ЗАЩО искаме оставките им, а именно – заради лъжите, които двамата наприказваха на пресконференцията им на 18 април, които лъжи доказахме с документи от делото във видеоклипа, който показахме на нашата пресконференция. Видеото с изобличените с документи от делото лъжи на двамата можете да видите тук:

https://goo.gl/RhXf2X

И Ви моля, г-н Венелин Петков, от свое име, от името на г-жа Иванчева и г-жа Петрова, и от името на гражданите в тяхна защита, все пак да покажете това видео в новините или в предаване по Ваш избор, или поне да коментирате каква е ПРИЧИНАТА, поради която искаме оставките на Иван Гешев и Пламен Георгиев. Ако тази истина остане затаена от вашата медия, за хората ще бъде ясно, че силата да бъдат информирани е напуснала вашия ефир.

2. Днес в предаването “Тази сутрин” беше излъчен разговор по телефона с престъпника Ценко Чоков: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/cenko-chokov-pred-btv-v-restoranta-me-snima-ohranata-na-geshev.html?fbclid=IwAR0HjWxqPisjyjtWFcjMhp3wb0OqzaPJMK2ZzERvxk9jVOUDC3VKs5Ga4YY, който каза, че хората, които са го снимали в ресторанта в Драгалевци, били охраната на Иван Гешев. Не ви ли идва на ум, драги г-н Венелин Петков, че цялата тази акция с Чоков в ресторанта е замислена и изпълнена от самия Иван Гешев, за да се изкара за пореден път положителен герой и да отклони вниманието от това, което ние разкрихме за него и за Пламен Георгиев – че двамата са лъжци и съответно – съучастници в престъплението по набедяване, извършено срещу Иванчева и Петрова? Какво правят охранителите на зам. главния прокурор в този ресторант? Случайно ли са били там, или са следели Чоков къде ходи – нещо, което не им влиза в задълженията? Тези въпроси не бяха зададени.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.