Home » Авторски страници, литература

Прелюдия към царството на мрака

2018.11.21 Няма коментари
Spread the love

Илюстрация: Йеронимус Бош (1450-1516)

Това се случило във времената, когато Шейтанът все още живеел в подземията си. Разправят, че древните ходели прави, на два крака.

Ся, малко ми е трудно да си обясня как са запазвали равновесие, но всички вие знаете за хилядите картини по стените, останали от тези времена, и на тях това наистина се вижда.

Затруднявам се и да разбера – как някой може да е стъпил здраво на два крака и как, изправен, да развива различни дейности в тази позиция?

Разправят още, че древните били почти равностойни на Шейтана. Можели дори да си записват мислите. Записаните мисли можели да се улавят от разстояние от всички останали древни. Невъзможно ми е да си обясня как е ставало това, но наистина са го правели.

Представяте ли си каква сила е това?

После… После Шейтанът измислил парите и нещата се пообъркали.

Хората започнали да броят само парите, изродили се и загубили дарбата си да четат мислите един на друг.

За това навярно спомогнал и фактът, че всички отворили едни усти и започнали да говорят, на кой каквото му скимне. Всеки си мислел, че говори най-умните неща и останалите са длъжни да го слушат. Постепенно земята се напълнила с говорещи, които никой не слушал.

Тогава Шейтанът все още не отвеждал децата на Запад, за да използва телата им с обещания за много пари, а те оставали да живеят при родителите си.

Така лека-полека мястото се обезлюдило, с помощта на слугите на Шейтана, които той пуснал навсякъде, благодарение на парите, които им давал.

Все повече деца заминавали и все повече от останалите старци измирали.

Та, така се е появил Адът на Земята – мястото, което Нечестивецът разчисти за изчадията си.

 

Хасан Ефраимов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.