Home » Авторски страници

Сдружение “Солидарност”

2018.11.21 Няма коментари
Spread the love

Учреденото на 25.09.2018 г. „Сдружение на потърпевшите от Частните Съдебни Изпълнители и съдебната система  – Солидарност“ вече започна своята активна дейност.

Организацията с нестопанска цел е създадена да защитава и разяснява правата на гражданите, поставени в положение на длъжници, вследствие на съдебната процедура – Заповедно производство, въведена в ГПК.

Членовете на Сдружението наброяват около 80 човека засега, като ежедневно се присъединяват нови. Основната цел е да се постигне масовост и разпространение на проблемите по заповедното производство, както пред българските институции, така и пред европейските.

Сдружението запознава всички свои членове с техните права. Изготвят се и се подават индивидуални жалби и петиции до европейската комисия по конкретните случаи. Членове на Сдружението бяха на изслушване в Европейския парламент на 19.07.2018 г., изслушването по петициите може да видите на това видео (след 11:00:00 час). Съдържанието на петицията, по която се състоя изслушването – за драстичните нарушения на правото на европейския съюз и на основни права по Хартата за основните права и свободи от страна на българския съд и частните съдебни изпълнители, можете да видите тук. Представителят на Европейската комисия, присъстващ на изслушването, заяви, че Европейската комися е отхвърлила становището на българското правителство и обмисля предприемане на наказателна процедура срещу България, пред съда в Люксембург. Всичко това означа, че Европейската комисия е запозната с проблемите на милиони граждани в България, засегнати от порочните практики на съда и ЧСИ, като последни приложители на правото на Европейския съюз. В настоящия момент водим кореспондеция и сме в процес по искане на срещи с:

  • Министъра на правосъдието – Цецка Цачева;
  • Заместник-министъра на правосъдието – Десислава Ахладова;
  • Омбудсмана на Република България – Мая Манолова;
  • Главен съдебен инспектор – Теодора Точкова;
  • Представляващия Висшия съдебен съвет – Боян Магдалинчев;
  • Председателя на Комисията по правни въпроси към Народното събрание;
  • Председателя на Върховния касационен съд;
  • Председателя на КБККИПЕ.

Към този момент към сдружението работят над 30 от най-добрите адвокати, специализирали се в заповедното и изпълнителното производство, като членството в дружеството гарантира постоянни консултации и/или завеждане на дела, както и присъединяване на Вашия индивидуален случай към нашите многобройни петиции, подадени към Европейската комисия и Европейския парламент. Също така с нас работят и голям брой специалисти по наказателно право, с които непрестанно подготвяме и следим движението на жалби към прокуратурата за незаконни действия от страна на магистрати и ЧСИ.

Aко желаете да се присъедините към организацията, е необходимо да попълните заявление, което може да получите на място в офиса, намиращ се на адрес: гр. София, ул. “Пиротска” 5, ет. 3, оф. 7 или от сайта – www.sd-solidarnost.com, както и от Фейсбук страница – https://www.facebook.com/sdsolidarnost/ .

Първоначалната встъпителна вноска е 5 лв., а годишния членски внос – 20 лв., които могат да бъдат платени и в последствие на място или преведени по банковата сметка на дружеството, която също може да бъде открита на уеб сайта ни или на Фейсбук страницата.

 

Сдружение “Солидарност”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.