Home » Авторски страници, българи зад граница

Едно българско момиче в Холивуд: Илиана Райковски (Ili Ray)

2018.10.09 Няма коментари

Илиана Райковски e едно българско момиче, което заминава за Холивуд през 2016 г. и вече е член от AMPTP на Холивуд Юниън.

Завършила е Политически науки с най-висока степен Summa Cum Laude в DePaul University, втора специалност комуникации и допълнителни кредити с драма класове, като мисли, че ще й бъдат нужни в бъдещата й кариера като адвокат или политик.

Тя получава стипендия към офиса на президента Барак Обама. Поради конфликт с нейните класове в Чикаго, не заминава за Вашингтон и започва работа за офиса на сенатора Дик Дърбайн (Dick Durbin). Илиана е с артистични качества от малка, свири на бащината цигулка от шестгодишна възраст и получава престижни награди, обича да пише, участва също в много училищни роли и в университетски клубове.

Докато изпълнява служебните си задължения към офиса на сенатора Дик Дърбайн, тя подава документи за адвокат, a също и за сценарист към престижния Northwestern University в Чикаго. Само двадесет и двама студенти са приети след интервю и едната от тях е Илиана Райковски. Опитва да отложи за една година обучението си, макар че в програмата на университета няма такива тенденции. Илиана изненадва всички с решението си и, за да изпълни голямата си мечта, заминава за Холивуд. За две години успява да намери мениджър, който е впечатлен от таланта на Ili Ray (артистичното й име) и сключва контракт.


Още през 2017 г. Илиана е вече на големия екран с участието си в low & Order: Special Victims Unit (ТV Series), Complicated в ролята на Britney Taylor, следват Bodied: Campus Girl#2, Penny Sucker (Short) в ролята на Tess.

От днес, 9 октомври 2018 г., може да проследите участието й с: FBI (ТV Series), Pray, в ролята на Hailey Nuvigyev, канал СBS, от 8 часа.

 

Еврочикаго благодари на Дани Райковски за предоставената информация и пожелава късмет и успехи за чудесната Илиана!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.