Home » Авторски страници, българи зад граница

Ново българско училище в Ниагара

2018.10.17 2 коментара


ПРЕКРАСЕН, ВЪЛНУВАЩ, ЕМОЦИОНАЛЕН ДЕН ЗА ДЕЦАТА, РОДИТЕЛИТЕ И ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО В НИАГАРА – ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В НИАГАРА, ФИЛИАЛ КЪМ БНУ „КАНЕВ” В БРАМТЪН, ОТВОРИ ВРАТИ НА 14 ОКТОМВРИ 2018 Г., НА ПРЕКРАСНИЯ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК НА СВЕТА ПЕТКА (ПАРАСКЕВА) ТЪРНОВСКА!

Благодарим за специалното посещение и внимание от г-н Игнат Канев – почетен консул на Р. България в Мисисага и основател на Българско неделно училище „Канев”, на г-ца Кристина Канев – председател на църковното настоятелство на Българска източноправославна църква “Св. Димитър”, на г-жа Анна-Мария Канев.

Благодарим на членовете на църковното настоятелство на St. John’s of Rila Bulgarian Orthodox Church, за предоставената зала, където ще се провеждат учебните занятия.

Благодарим на всички, които работеха неуморно за да се случи този ден – на г-жа Стамена Димова, директор на БНУ „Канев”, за нейното професионално ръководство, комуникация и помощ през целия процес; на г-жа Румяна Лимова за ентусиазма и желанието да поеме нелеката задача и предизвикателство да бъде учител на първия сборен клас; на г-жа Величка Минчева за нейното доброволно включване като помощник и асистент учител; на г-жа Емилия Иванова за помощта в информирането на българското общество в Ниагара, свързването и координирането на целия процес; и не на последно място на г-н Димитър Минков, хореограф и ръководител на Фолклорен ансамбъл “Димитровче”, който даде тази прекрасна идея.

Благодарим на всички, които направиха този ден незабравим и специален празник – на семейство Иванови за почистването, подготвянето и прекрасното декориране на залата за откриването; на Пламен Чолаков и неговата фирма „Magnetsigns Co” за предоставения безплатно знак за събитието; на г-жа Здравка Иванова и г-жа Цонка Тодорова за вкусните обредни питки, с които посрещнахме децата и гостите; на г-н Георги Станоев за вкусния и здравословен мед от неговите пчелни кошери; на родителите, които донесоха лакомства за децата; на всички, които уважихте децата и това прекрасно начинание с присъствието си – БЛАГОДАРИМ!


НА ДОБЪР ЧАС!

Българско неделно училище “Канев”

2 коментара »

 • Toni Lokova said:

  Поздравления!!!!

  С пожелание за същото въодушевление,грижа и радост още много,много години.

  Тони Лукова, Сарасота, Флорида

 • Lidiya Mihova said:

  Скъпи колеги,
  Пожелаваме ви много успех във вашето благородно начинание!
  На учениците – с желание да усвояват нови знания за българския език и култура!
  На учителите – всеотдайност, търпение и професионално удовлетворение!
  Лидия Михова
  Българско училище “Христо Ботев”, гр. Страсбург

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.