Home » Авторски страници, българи зад граница

Българското училище в Сиатъл, тестове по български език чрез ALTA

2018.09.08 Няма коментари
Spread the love

Българското училище в Сиатъл предоставя възможност на учениците от 9 до 12 клас в цялата страна да се явят на изпита ALTA. Есенният семестър започва на 9 септември и все още имате време да се регистрирате за подготвителните онлайн курсове, провеждани в партньорство с училищните власти в страната. ALTA удостоверява, че кандидатите са изпълнили изискванията за “Печат на двуезичие”, въз основа на коефициент за професионално владеене на езика, ILR. Оценката е стандартизирана от Ръководството на Американския консул по чужди езици (ACTFL).

Регистрация за подготвителните курсове и/или за самия изпит (ALTA EXAM’ 2019), бихте могли да направите на следните линкове:

Печат за двуезичие | Seal of Biliteracy | ALTA Test Preparation Courses: 9th – 12th grade
Изпитът ALTA | ALTA | American Council Standardized Writing and Oral Proficiency Test ALTA

Българско училище в Сиатъл е неправителствена 501(c)(3) организация, Tax ID: 45-3137466, с многогодишен опит в образованието по български език, и неговата Seal of Biliteracy ALTA Program е разпозната от:

…и в цялата страна.

Посетете училището на този линк – Bulgarian School of Seattle

Резултатите от тестовете ALTA се използват от бизнес организации, правителствени и военни агенции, като предоставят на кандидатите допълнителни парични обезщетения при наемането им на работа в САЩ.

 

Българско училище в Сиатъл

—————————————————————————————————————————————————————-

Бел.ред: ALTA (ALTA Language Services) е амeриканска организация, сходна по сфера на дейност с Асоциацията на европейските центрове за езикове тестиране ALTE (Association of Language Testers in Europe). Успешно издържан изпит по български език чрез ALTA за програмата Seal of Biliteracy в САЩ дава предимство при наемане на работа и кандидатстване в колежи и университети в Америка. Сертифицирането на знания по български език за същата програма, Seal of Biliteracy, чрез тестовете на ДЕО-ИЧС към Софийския университет (пълноправен член на ALTE), дава, освен тези предимства за САЩ, и предимства при кандидатстване в български и европейски университети.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.