Home » Авторски страници

Гражданска подписка за освобождаването на Десислава Иванчева

2018.08.03 Един коментар
Spread the love

На 1 август бе инициирана гражданска подписка за освобождението на бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и на нейната заместничка Биляна Петрова, които от месеци стоят в ареста, след показното им арестуване в центъра на София, и здравословното им състояние е доста влошено. Съобщение за тази подписка, адресирана до министъра на правосъдието Цецка Цачева, излезе на Фейсбук страницата на Иванчева, поддържана от нейни приятели.

Това стана същия ден, след като в българското публично пространство бяха разпространени снимки и видеоклип, на които се вижда как Иванчева е била заведена в болница с оковани ръце и крака, като някакъв сериен убиец, което предизвика голямо възмущение и горчив присмех към институциите, позволили си такова отношение към нея. Иванчева влезе в болница заради тумор на хипофизата. А на 31 юли Биляна Петрова, която също е зле със здравето, е била заведена в болница по същия начин, с оковани ръце и крака.

Ето и самото съобщение за подписката:

“Драги приятели,

Започваме гражданска подписка, адресирана до министъра на правосъдието г-жа Цецка Цачева, която ще разпространим за подписване на ръка. Исканията ни са за пускане на свобода на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, поради липса на доказателства срещу тях, за самоотвод на Специализираната прокуратура и за започване на независимо разследване срещу организираната престъпна група, която извърши срещу Иванчева и Петрова брутално престъпление по набеждаване в искане и взимане на подкуп! Фактите показват, че определени институции са съучастници в това престъпление.

През месец август всички доброволци ще събираме подписи сред близки и приятели, а от септември ще събираме подписи и на маси в центъра и в “Младост”.

Молим Ви, пишете съобщение до страницата на Деси Иванчева, ако искате да Ви изпратим бланката за разпечатване и събиране на подписи, и/или, ако искате да участвате в събирането на подписи на маси от началото на септември!”

Освен за освобождаването на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, подписката е и за самоотвод на Специализираната прокуратура, както и за независимо разследване на действията, с които бившите вече кмет и зам.-кмет на “Младост” бяха изкарани едва ли не като някакви врагове № 1 на държавата.

.

One Comment »

  • Mariana said:

    Видеозапис от предаването “Тази сутрин” на Би Ти Ви, в което става дума включително и за това, че Иванчева е закопчана с белезници и за болничното легло, и не може да се върти и да сяда на него… Това се случва, въпреки че двама служители на ГДИН пазят Иванчева в болницата. И в тоалетната тя влиза с верига на краката и при отворена врата.

    https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/verigite-na-ivancheva-iztezanie-za-koeto-balgarija-mozhe-da-bade-osadena.html

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.