Home » Авторски страници

“Благодарствено писмо” до министъра на правосъдието

2018.08.03 Няма коментари
Spread the love

Цецка Цачева. Снимка: Novini.bg

.

Благодарствено писмо
до министъра на правосъдието

Многоуважаема г-жо Цачева,

Скъпа Цецке,

Обръщам се към Вас първо като колега юрист, а после като жена.

Възхитена съм от прекрасната Ви работа, за невероятния подбор на кадри в министерството Ви.

За разлика от Министерството на образованието, където мъчат една образователна реформа вече 3 години и тя се състои само в местене на дати на матури и учебен материал от една година в друга, Вие я завършихте правосъдната реформа още, докато бяхте председател на НС, и ни го съобщихте от Китай, за да видят китайците колко бързо работим ние.

Без излишно да се разбутва стабилната структура на прокуратурата, Вие успяхте да запазите статуквото във ВСС, да удържите на напъна и там да влязат същите безупречни кадри като от предходната партида, избрана от НС.

Каква радост, че колегите от прокуратурата с такова единодушие вземат решения в прокурорска колегия и сега, под Вашето вещо председателство на ВСС, не излиза нито един скандал от съдебна колегия.

Само ерудит като Вас, само един изключителен човек, може да наложи стил на работа като добре смазана социалистическа машина.

Искам специално да Ви благодаря, лично от свое и от името на всички колеги адвокати, че с прекрасния подбор и доброто управление на ГДИН* ни осигурявате работа на високо ниво в Европейския съд за правата на човека. Много колеги досега смятаха, че явяването там е привилегия за избрани, но пък работата на ГДИН отвори ниша, която изисква много повече адвокати да се заемат с тази така улеснена от ГДИН задача.

Искам специално да Ви поздравя и за това, че успяхте да изпуснете Пелов и Брендо, сега и Митьо Очите, но това са дребни риби, занимаващи се с убийства, наркотрафик и други дребни закононарушения, но хванахте най-голямата престъпница, най-страшния враг на герберската селищна система – подкупната Иванчева, която така пречеше на герберски инвеститори да направят от кв. “Младост” в София един истински бетонен мастодонт, един нов Ню Йорк без лигавите дървета и градинки. Само плочки, асфалт и павета! Чистота безкрай.

Снимка: Вatalandiq.com

Не мога да отрека, че начинът, по който Иванчева е конвоирана до болницата показва, че Вашето министерство има желанието да опази българското общество от опасността корумпираната Иванчева да се изтръгне от лапите на справедливото ни правосъдие и адмирирам усилията на специализирания съд и лично на вече зам. гл. прокурор – Гешев, които положиха неимоверни усилия да задържат най-опасния престъпник в държавата в арестта!

Все пак Вие ни разяснихте, още докато бяхте кандидат за президент, че интересите на държавата стоят НАД някакви си права на човека, за които има също Конвенция, която по случайност сме приели, но то е само защото никой не се е сетил на пита КС за нея. Убедена съм, че Конвенцията за правата на човека противоречи на нашата стабилна Конституция, водеща ни към светли герберски бъднини.

Тези окови и белезници, с които беше особено опасната и неимоверно силна Иванчева, са й малко. Поздравете момчетата от конвоя, че са успели да опазят доктора и хубаво са направили, че са вързали това страшилище Иванчева за болничното легло, за да не захапе доктора за гръцмула, но трябваше да й сложат и едно желязо между зъбите, като на конете, нали се сещате, че е опасно, ако си извърти внезапно главата, да не вземе да отхапе скъпата техника в болницата или да нарани момчетата от охраната.

Карикатура: Христо Комарницки

Уважавам безкрайно положените от Вас неимоверни усилия за разясняване на населението на Истанбулската конвеция и защитата на правата на жените от домашно насилие.

Е, не я приехме, ама щом противоречи на Конституцията ни, в която КС ни разясни, че социалната роля на женския пол е да ражда, вече се чувствам чудесно, понеже съм родила и мога да се пиша жена. Да му мислят тези, които не могат да родят, поради заболяване или пък, не дай Боже, поради нежелание. Те няма да имат пол доживот!

Поздрав от една конституционно определена като жена към друга такава!

 

Стела Николова

——————————————————————————————————————————————————————-

* ГДИН – Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.