Home » Авторски страници

Сагата с шофьорските книжки. Пренебрегнатите сигнали

2018.07.26 Няма коментари
Spread the love

Във връзка с изявление на Станислав Иванов, председател на Временната парламентарна комисия към Народното събрание за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС, който на 22.07.2018 г., в интервю по Нова Телевизия е заявил, че Николай Колев – Босия не е дал никакви конкретни данни за продажба на шофьорски книжки на тази комисия, един от подавалите много сигнали до различни институции и медии в последните години, Митко Трайков, публикува на страницата си във Фейсбук факсимилета от някои подавани сигнали, напомнителни писма, отговори на институциите и пр.

Митко Трайков е автомобилен инструктор, който знае от първо лице проблемите в тази сфера. Станислав Иванов е депутат от ГЕРБ, който е бил депутат и в три предишни състава на парламента.

Както е известно, споменатата Временна парламентарна комисия беше създадена по настояване на Босия, след като председателката на парламента Цвета Караянчева се срещна най-накрая с него на 16 юли т.г., на 33-ия ден от неговата гладна стачка. Това се случи след като в един ден на отворените врати в Народното събрание, един от хората, които подкрепиха Босия, Вихрен Михайлов, се срещна и разговаря с Караянчева.

Вчера, впрочем, според информация на News.bg, тази Временна парламентарна комисия е имала пак заседание, след заседанието, което имаше на 19 юли. На заседанието на 25 юли са били прочетени прочетени докладите за заловените 15 души, уличени в даване на свидетелства за управление на МПС на неграмотни хора. Във връзка с тези 15 души Вихрен Михайлов, който е присъствал на заседанието, е посочил, че те са били арестувани през 2017 г., и че са били на постовете си в министерството през целия мандат на Ивайло Московски. “Това обхваща почти трите мандата на Московски – акцентирал Михайлов. – Затова Босия протестира, за да насочи вниманието към ролята на г-н Московски.”

По време на това заседание е било връчено писмено искане към ГЕРБ и към “Обединени патриоти” да подкрепят исканата от Босия и хората, които го подкрепиха, оставка на министър Московски.

В понеделник, 30 юли, от 17:00 часа ще има национален протест, е казал по време на заседанието друг съмишленик на Николай Колев Босия – пише още News.bg. “Часовникът цъка в тази зала, в тази комисия и може би за цялото Народно събрание” . По неговите думи това е последният шанс парламентаристите да застанат на правилната страна.

От вчера, 25 юли, присъединилият се към съмишлениците на Босия ексслужителят на ДАНС Росен Миленов, протестира също пред Парламента. Той е съпричастен с каузата на Босия, като има и свои искания за отмяна на лобистките поправки за Домусчиев и Пеевски. По информация от Вихрен Михайлов, Росен Миленов ще бъде и утре пред парламента.

По-долу могат да се видят част от документите, качени от Митко Траков в социалната мрежа.

——————————————————————————————————————–

Сигнал до министъра на транспорта, главния прокурор и Парламентарната комисия по транспорт и информационни технологии, 7.03.2018 г.

Отговор на този сигнал от ИА “Автомобилна администрация”, с копие до Министерството на транспорта, 2.04.2018 г.

Писмо на прокурор Хр. Граматиков от Върховна касационна прокуратура, отдел 2 “Досъдебен”, до Районна прокуратура, 12.07.2018 г.

Писмо до изпълнителния директор на ИА “Автомобилна администрация, с копие до министъра на транспорта, главния прокурор и Парламентарната комисия до транспорт, информационни технологии и съобщения, 11.04.2018 г.

Отговор от ИА “Автомобилна администрация” на сигнал на Митко Трайков, 10.05.2018 г.

Напомнително писмо до изпълнителния директор на ИА “Автомобилна администрация” с копие до министъра на транспорта, главния прокурор и Парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения, 8.05.2018 г.

Отговор на напомнителното писмо от ИА “Автомобилна администрация”, 18.05.2018  г.

Напомнително писмо до главния прокурор, 3.07.2018 г.

Постановление на Районна прокуратура, с което на 3.07. 2018 г. прокурор Надежда Белчева отказва да образува досъдебно производство и прекратява преписка с вх. № 1160/2018 г.

———————————————————————————————————————————————————

ОЩЕ ПО ТЕМАТА – РЕТРОСПЕКТИВНО:

Видеозапис от предаване по ТВ “Евроком” отпреди доста време, в което става дума за сигнала на Николай Колев – Босия до канцлера на Германия Ангела Меркел, за да бъде реализиран два месеца по-късно ареста на директора на ИА “Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов и намерени в гардероба на тъста му над половин милион лева.

В това предаване става дума, че по време на предишния парламент, забележете, по време на парламентарен контрол, Велизар Енчев задава въпрос относно корупционни практики в системата на транспорта. Този сигнал, по думите на самия Енчев, е бил написал със съдействието на съратници на Николай Колев – Босия.

Велизар Енчев изнася по време на споменатия парламентарен контрол потресаващи данни за корупцията в ДАИ и Министерството на транспорта, свързана с продажбата на шофьорски книжки, но от това не произлиза нищо.

За да стигне по-късно до юни 2018 г., когато Николай Колев – Босия започна своята гладна стачка и заложи живота си на карта, с искания за оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски и разпускане на 44-то Народно събрание.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.